Prvenstvo Balkana: Tri medalje za Akademikove reprezentativce

Na prvenstvu Balkana za starije pionire koje je održano u Podgorici i na kome je učestvovalo oko 400 takmičara iz 12 zemalja, takmičari Akademika koji su nastupali kao reprezentativci Crne Gore osvojili su tri medalje, zlato, srebro i bronzu.

U kategoriji do 36kg bronzanu medalju je osvojila Nađa Simović. U prvom kolu je bila slobodna a u četvrtfinalu je pobijedila takmičarku iz Bugarse Karinu Galenkovu. U polufinalnom meču je izgubila od reprezentativke Rumunije Mirune Baciu dok je u meču za bronzu pobijedila takmičarku Bugarske Simonu Ivanovu.

Vicešampionka Balkana postala je Vanja Guzina u kategoriji do 52kg. U prvom kolu je savladala predstavnicu Bugarske Andreu Stoevu dok je u sledećem kolu efektnim iponom pobijedila reprezentativku Grčke Evridiki Pipiliou. U četvrtfinalnom meču savladana je Bosanka Nikolina Jasikovac dok je u polufinalnom meču Vanja bila bolja od reprezentativne drugarice Teodore Stevović. U meču za zlato pobjedu je odnijela veoma dobra takmičarka iz Moldavije Alexandra Chiron a Vanji ostaje da nastavi naporno da radi i da sledeće godine u istoj uzrastnoj konkurenciji pokuša da se domogne najsjajnijeg odličja.

Titulom prvaka Balkana okitio se Milan Barović i tako još jednom pokazao sav raskoš tehnike i potencijala koji posjeduje. Nakon titule prvaka Balkana za mlađe pionire koja je osvojena prije osam mjeseci on se i na ovome prvenstvu okitio zlatom iako i sledeće godine nastupa u istoj uzrastnoj kategoriji.

U prvom kolu savladan je reprezentativac Bosne i Hercegovine Hamza Hodžić dok je u četvrtfinalnom meču Milan bio bolji od veoma nezgodnog Rumuna Alexandra Ioneskua. U polufinalnom meču efektnim iponom je savladan Moldavac Kristian Turkan a u meču za zlato Milan je savladao odličnog reprezentativca Bugarske Hrista Šulekova.

„Još jednom sve čestitke osvajačima medalja kao i svim ostalim reprezentativcima koji su uzeli učešće na ovom veoma jakom prvenstvu i koji su dostojanstveno prestavljali svoj grad, klub i državu“, poručili su iz kluba.

Takmičare je predvodio selektor muške reprezentacije Predrag Stanjević i treneri Dragana Nikolić, Marinko Đurđevac i Burim Beriša.

NIKŠIĆ PROGNOZA