Prosinečki pred debi u Podgorici: Gruzija je organizovana ekipa, očekuje nas teška utakmica

Robert Prosinečki debitovaće sjutra pred domaćom publikom kao selektor Crne Gore – rival u prijateljskom meču biće Gruzija, selekcija koja će nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

„Sigurno da nam je drago da igramo u Podgorici protiv reprezentacije koja je odlično organizovana, nadam se da će navijači doći da nam pruže podršku, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu. Selektor Gruzije, Sanjoj je napravio odličnu grupu, imaju dobru atmosferu, znaju šta hoće i kako stoje na terenu, tako da nas očekuje teška utakmica za nas.“ kazao je Prosinečki.

Još uvijek nije poznato ko će početi duel, ali je jasno da će biti promjena.

„Imamo problema sa Jovetićem, Jankovićem, sačekaćemo današnji trening i da vidimo da li su svi zdravi i spremni za utakmicu. Brnović je otišao odmah po dolasku u Crnu Goru, nakon tog crvenog kartona u Belgiji. Sigurno će sjutra biti promjena, jedno četiri ili pet.“

Govorio je kratko Prosinečki i o meču u Belgiji.

„Prespavali smo prvo poluvrijeme, jasno je da je i zbog toga što su oni bili jako dobri, ali u drugim poluvremenom možemo biti zadovoljni, čak smo i dominirali i imali neke svoje šanse. Jasno je da ja želim da imamo loptu i da napadamo, ali sve to se mora prilagoditi i na terenu, što nije lako protiv jakih reprezentacija.“

Ponovio je još jednom Prosinečki da je rezultat bitan, ali ne i najvažniji.

„Daćemo sve od sebe, odigrati dobru utakmicu, rezultat je bitan, ali ne i najvažniji. Moramo se zabaviti sjutra i igrati našu igru. Pominjemo opet taj šesti mjesec, ali i sam znam koliko je teško igrati, jer sam i ja bio igrač, ali svakako će svi oni koji istrče na teren dati sve od sebe.“ zaključio je Prosinečki.

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA