Prosinečki: I dalje sam veliki optimista, protiv Velsa će biti bolje nego na Islandu

Još samo dan ostao je do istorijskog trenutka u Nikšiću i prve utakmice koju će crnogorska fudbalska reprezentacija odigrati u gradu pod Trebjesom.

,,Sokoli“ će sjutra od 20.45 sati ugostiti Vels i tražiti prvu pobjedu u B4 grupi Lige nacija nakon što su prije dva dana izgubili na Islandu (2:0).

Tim Roberta Prosinečkog moraće da odigra mnogo bolje nego u Rejkjaviku da bi upisao trijumf nad ,,zmajevima“, a i dalje se ne zna u kakvom će sastavu nastupiti – u zemlji vatre i leda nedostajalo je šest igrača.

– ,,Krpimo se“ sve vrijeme. Dosta je igrača otpalo, i to vrlo bitnih, sa nama je nekoliko novih. Do večerašnjeg treninga ne možemo da znamo ko će biti na raspolaganju, a igraće najspremniji. Čeka nas teška utakmica – rekao je Prosinečki na konferenciji za medije.

Za razliku od meča u Rejkjaviku, izvjesno je da će se u startnih 11 naći kapiten Stevan Jovetić, a moguće je da počne i Stefan Savić koji nije putovao na Island.

– Joveta se osjeća dobro, sa njim i eventualno Savićem dobićemo sigurnost koja ovoj ekipi treba. Siguran sam da će biti sasvim drugačije nego na Islandu, a biće i pun stadion – dodao je Veliki Žuti.

Crna Gora nije bila uvjerljiva na Islandu – ako je izdanje iz prvog kola limit ,,sokola“, onda postoji veliki problem.

Prosinečki je uvjeren da ova reprezentacija može mnogo bolje.

– Nijesmo dobro startovali, ali moj optimizam je i dalje veliki. Bilo je mnogo odsutnih, ali pokazali su neki drugi igrači da možemo računati na njih. Još ćemo analizirati Vels, gledali smo ih protiv Turske gdje su igrali vrlo dobro. Daćemo sve od sebe da sjutra odigramo pravu utakmicu i da pobijedimo. Ako to uradimo, onda je to ono što smo htjeli, iako nas je poraz na Islandu poremetio u nekim stvarima. Mislio sam da ćemo odigrati mnogo bolje, čak i pobijediti. Prvi gol nas je poremetio, imali smo problema sa prekidima, a na tome smo mnogo radili – naveo je legendarni Hrvat.

Prosinečki insistira na pas igri, ali ne ide sve prema njegovim zamislima.

– Namjera nam je bila da igramo pas igru i u jednom periodu bilo je to dobro. Ipak, previše smo žurili, posebno u završnici, izgubili smo nekoliko lopti u sredini terena, a oni imaju sjajnu tranziciju i uvijek je to opasnost. Takav je i Vels, manje-više isto igraju. Nedostaje nam mirnoća. Naš vezni red je u jednom trenutku izgledao vrlo dobro, ali kad je trebalo dati završni pas i odigrati na stranu mi smo loptu gurali u sredinu – istakao je crnogorski ,,izbornik“.

– Imali smo nekoliko prilika, ali ipak je to premalo i mislim da će toga biti više protiv Velsa. Težićemo pas igri, a vidjelo se koliko nam znači Jovetić, sa njim je ekipa sigurnija i mirnija – naveo je Prosinečki.

– Treba reći da je Eraković igrao nakon duže vremena. Brnović je po meni bio vrlo dobar, traži loptu, ne plaši se da preuzme odgovornost. Htjeli smo sa probamo sa jednim zadnjim veznim, da lopta ne može da prođe kroz sredinu i to je bilo dobro. Nije bilo bajno, ali nijesu nas nešto ni ugrožavali, osim prekida gdje nijesmo stajali blizu igrača – analizirao je popularni Robi.

Sigurnost u pasu dobija se i samopouzdanjem, a čini se da to nedostaje.

– Ima svega pomalo, previše smo željeli da što brže odigramo i dođemo do gola. Kad god smo napravili nekoliko pasova u sredini, pa odigrali na bok, došli smo do šanse. Nedostaje nam sigurnosti, nadam se da će pritiv Velsa pred našim navijačima biti bolje. Naravno, vrlo su dobra ekipa, imaju igrače u Premijer ligi i Čempionšipu, dvojicu u Francuskoj. Kvalitet su pokazali protiv Turske gdje je bilo 0:0 – podsjetio je Prosinečki.

– Biće sasvim drugačija utakmica nego na Islandu, mislim da ćemo biti mnogo agresivniji i kvalitet će doći do izražaja. Imaćemo prilike, promijeniti i nekoliko igrača.

Velšani su na novom početku sa selektorom Kregom Belamijem.

– Belami je donio agresivnost jer je i on kao igrač bio malo ,,ekstreman“ i želi da mu ekipa tako igra. Motivisani su, a ne igraju samo na duge lopte, imaju kvalitet i na zemlji.

Prosinečki je prokomentarisao i učinak Nikole Krstovića, koji je djelovao nervozan zbog činjenice da nije dobijao mnogo lopti.

– Krstović je imao dvije šanse, mogao je bolje da reaguje. Nije jednostavno, kad igraš u gostima manje je lopti i prostora gdje on može da reaguje, ali on je dobar u posljednje vrijeme. Imamo i Mugošu koji daje mnogo golova u Južnoj Koreji, iskusan je centarfor i nadamo se da može dati veliki doprinos – poručio je Prosinečki.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA