Primorac reagovao na izbor predsjednika Skupštine, Kovačević: Mnogo stvari nije urađeno po statutu

Nakon što je Vaterpolo plivački savez Crne Gore održao vanrednu sjednicu Skupštine i izabrao novog predsjednika uz prisustvo 10 od 17 delegata među kojima nije bio ni član VPK Primorac, oglasio se predsjednik tog kluba, Siniša Kovačević.

Istakao je da mnogo stvari nije urađeno po statutu i naveo nekoliko nepravilnosti u zakazivanju Skupštine.

„Htio bih prvo da se osvrnem na samo zakazivanje vanredne Skupštine Vaterpolo saveza koje nije urađeno u skladu sa statutom, za zbog toga što je gospodin Đuro Marić ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora podnio 9. septembra. Statut kaže da nakon ostavke aktuelnog predjednika u roku od mjesec dana se ne saziva Skupština. Skupština nije zakazana u tom roku, nego je zakazana 14. oktobra. I pored insistiranja PVK Primorac da ona bude krajem septembra, došlo je opravdanje iz VPSCG, a to je da su svi zaposleni na kolektivnom godišnjem odmoru, jer su imali napornu sezonu i tri takmičenja u prošloj sezoni, da nisu imali kada da se odmore“ kazao je Kovačević i dodao:

„Skupština je održana danas 14. oktobra, a naša tri delegata koliko ima PVK Primorac do dana današnjeg nisu dobila materijal za sjednicu, a obaveza je da se taj materijal dostavi najmanje 7 dana prije održavanja sjednice. Samo smo imali dnevni red na kojem je jedna od tačaka bila izbor novog predsjednika Skupština. Očigledno su to neki dogovori bili, moram reći, tajni, mimo, možda reći tajni, u odnosu na Vaterpolo kluba Primorac koji nije znao ko je kandidat. Samim tim naši delegati su bi bili prinuđeni da dođu na samu sjednicu i da na samoj sjednici saznaju o kome se radi. Evo, iz novina smo pročitali da je to gospodin Rađenović iz Budve, proti kojega apsolutno nemamo ništa. Međutim, shodnom nekim prehodnim dogovorima i statutarnim obavezama morali bi da znamo ko su kandidati“.

Podjsetio je Kovačević da je Primorac imao svog kandidata i da je tim iz Kotora imao obećanje da će neko iz tog grada dobiti podrđku da bude na čelu saveza.

„Podsjećanja radi, Vaterpolo plivački klub Primorac je javno istakao kandidaturu gospodina Uskokovića za predsjednika Saveza. Maja 2021. godine, nakon izbora gospodina Marića, imamo i njegovu izjavu da on zahvaljuje na podršci opštini Kotor ili Primorcu i da je on spreman da nakon njegovog mandata ili nakon jednoga dijela mandata podrži kandidata iz Kotora. Nadam da će sada gospoda iz Jadrana ispuniti to obećanje i podržati našega kandidata za predsjednik saveza na sjednici za koju sam opet saznao iz medija da je zakazana za 1. novembar“ napomenuo je Kovačević.

Nada se da će se konačno napraviti pravi dogovor koji bi bio u korist svih ljubitelja vaterpola u Crnoj Gori.

„Smatram da će se u jednom trenutku u korist vaterpola sjesti i napraviti jedan dogovor između prvo dva najveća kluba, koja su okosnice naše reprezentacije. Opet napominjem, ovo nije dobar put, to je kontinuitet loših odnosa koji su preovladavali u prethodnom mandatu. Nadam se da ćemo u narednom periodu dobiti neko objašnjenje od gospode koja su dogovorila ovakav scenario bez vaterpolo kluba Primorac i ono što pretpostavljam da je ovo sve i napravljeno da bi Budva dala predsjednika Skupštine, da bi sada drugi klub imao otvorena vrata da ponudi predsjednika saveza“.

Osvrnuo se Kovačević i na problem koji je Primorac imao pri odigravanju meča sa Jugom.

„U međuvremenu je nastao problem vezan za odluku Vaterpolo i plivačkog saveza u vezi Juga koji nije želio da igra po našem dogovoru na neutralnom terenu, nego isključivo na bazenu u Gružu koji smo morali da prevaziđemo isključivo naporima Primorca. Takođe, bio je i neki problem vezan za Vaterpolo akademiju Kataro kojoj nije odgovarao sistem takmičenja u A1 Ligi.“ istakao je Kovačević.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA