Postavljen još jedan negativan rekord: Budućnost bez odbrane nokautirana u Bukureštu

Kada tokom prvih 20 minuta utakmice primite 16 golova, a pored imena golmanki stoji samo jedna upisana intervencija onda je jasno da u toj utakmici teško imate i najmanju šansu – čak i da izbjegnete totalnu katastrofu.

Rukometašice Budućnost Bemaxa nastavljaju da postavljaju negativne rekorde, a od danas još jedan veoma bolan stoji pored imena nekadašnjeg šampiona Evrope – djevojke Bojane Popović ubjedljivo su poražene od ĆSM Bukurešta (44:16) u 9. kolu Lige šampiona.

Budućnost je danas primila najviše golova u istoriji – dosadašnji rekord bio je 40 protiv Valensije 1998. u polufinalu Lige šampiona.

Nokaut faza i plej-of, koji su i prije ove runde izgledali teško dohvatljivi, sada su još dalji.

Sve je u „Multifunkcionalnoj sali“ u glavnom gradu Rumunije bilo jasno još u prvom poluvremenu – domaćin je već u 14. minutu imao plus šest (12:6), a nakon toga je prednost samo rasla…

Jedina raspoložena u tim trenucima u ekipi „plavih“ bila je Kalidijatu Nijakate, ali ona sama nije mogla da pomogle svojoj ekipi, pa je već nakon 30. minuta ĆSM bio na plus devet (24:15).

U nastavku je sve izgledalo još katastrofalnije – sve do minus 18 koje je Budućnost već jednom preživjela ove sezone protiv Đera, što je ujedno i najubljedljiviji poraz u istoriji podgoričkog kluba.

Nijakate je na kraju utakmicu završila sa šest golova, Tanja Ivanović je postigla pet, Ivona Pavićević četiri, a Anastasija Marsenić i Ivana Godeč po tri…

Domaćim timom komandovala je djevojka koja je dres Budućnosti nosila tokom slavnih dana „plavih“ – Kristina Neagu je razigravala svoje igračice, a stigla je i da postigne sedam pogodaka.

Najefikasnija na meču bila je Vilde Ingstad sa osam pogodaka, a po pet su postigle Lora Flip i Aleksandra Dindiligan.

Budućnost u nedjelju dočekuje Debrecin.

Foto: Dejan Starčević

NIKŠIĆ PROGNOZA