Popović: Umor bio vidljiv u nastavku, nadam se da će se djevojke oporaviti

Selektorka crngorskih rukoemtašica Bojana Popović kazala je da je ekipu u drugom poluvemena meča sa Holandijom stigao umor, što je rival znao da kazni.

„Lavice“ su poražene od „lala“ 28:25, na startu razigravnaja za plasman od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu.

„U prvih 20 minuta smo odigrali odlično, ali onda smo imali nekoliko promašaja, što nas je poremetilo, jer bi otišli sa prednošću na odmor. U drugom dijelu je bilo vidljivo da je ekipa umorna, pogotovo Itana. Holandija je to kaznila i odlijepila se na dva, tri razlike. Najbitnije da se niko nije povrijedio“, kazala je Popović i dodala:

„I pored poraza prezadovoljna sam kako smo igrali, kako smo se vraćali u odbranu pogotovo. Holandija je vrhunska ekipa, mi smo se borili do kraja i zbog toga sam ponosna.

Slijedi Češka za kraj Svjetskog prvenstva i borba za sedmo mjesto…

„I u taj meč ćemo, uostalom, kao i u svaki na ovom šampionatu uči maksimalno. Nadam se da će djevojke uspjeti da se oporave. Ni Češka nema širok roster, biće i one umorne, potrudićemo da završimo prvenstvo na najbolji način“, zaključila je naša selektorka.

Jelena Despotović je kazala da je Holandija znala da kazni sve tehničke greške našeg tima…

„Dobro smo otvorili meč, i u napadu i u odbrani. Ipak, kasnije nas je stigao umor, napravili smo nekoliko tehničkih grešeka, što rival kakav je Holandija zna da kazni. Borile smo se do kraja, što nije nimalo lako, jer nemamo veliku rotaciju. Okrećemo se meču sa Češkom“, kazala je Despotović.

Meč Crna Gora – Češka igra se u nedjelju od 13 časova.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

NIKŠIĆ PROGNOZA