Popović: Fokus bio na odbrani, glavni cilj ispunjen

Selektorka Crne Gore, Bojana Popović zadovoljna je pobjedom na otvaranju Svjetskog prvenstva u rukometu.

Naše igračice su slavile 25:11 u duelu sa Kamerunom.

Posebno je bila zadovljna odbranom svojih izabranica.

„Prosto znamo da je početak uvek težak i da je onako pod nekom tenzijom da se ispituje neke snage i da svi očekamo da letimo, ali prosto je nemoguće to da se desi u tim prvim utakmicama. Ono što je bio naš glavni fokus je, kao što smo pokazali danas, ta odbrana“, kazala je Popović.

Glavni cilj je ispunjen to je pobjeda, bez prevelike potrošnje.

„Pokušali smo da izbjegnemo što više tih situacija 6 na 6 jer znamo da su fizički baš teške i da je probiti tu zonu nije baš tako lako. Imaju dobre fizikalije, ali su spore, i više nam je odgovaralo da kroz neke dobre odbrane, kroz te lake golove dođemo do neke prednosti. Da se ne potrošimo puno i da na kraju ostanemo svi zdravi. To je bio glavni cilj i u tome smo uspjeli“, kazala je ona.

Popović je pohvalila i golmanke. 

„Bilo je situacija gdje smo padali negdje u odbrani na nekim situacijama, ali Marta je bila na golu u fantastičnom prvom poluvremenu, poslije Maki u drugom i spasla te situacije. Kolektivna pobjeda, sve igračice su učestvovali, svi su imali svoju neku ulogu i to je najbitnije za početak da svi osjete Svjetsko prvenstvo“, kazala je ona.

Foto: RSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents