Podgorica prvi put domaćin međunarodnog turnira u mini basketu

Na podgoričkom Trgu nezavisnosti je u organizaciji KK Morača i Košarkaškog saveza Crne Gore počeo turnir u mini basketu. Imao je i međunarodni karakter na što su posebno ponosni.

Prvi put u istoriji ima međunarodni karakter, a pored timova iz okruženja učestvuju i ekipe iz Španije i Italije.

„U protekle dvije sezone KSCG je organizovao 55 turnira mini basketa, a sve je vodilo ka ovom prvom međunarodnom turniru koji vidimo kao kulminaciju našeg rada. Hvala predsjedniku i treneru KK Morača Krstu Vukadinoviću na ideju i realizaciji, kao i Turističkoj organizaciji Podgorice, Glavnom gradu , Ministarstvu sporta i mladih, Crnogorskom Olimpijskom komitetu, kao i ostalim sponzorima koji su omogućili da ovaj turnir održimo po prvi put u istoriji crnogorske košarke. Nadamo se da će se njihova podrška nastaviti u godinama koje dolaze kako bi ovo postao tradicionalni turnir na evropskoj košakraškoj sceni”, rekla je Maja Milutinović, komesar mini basketa u Košarkaškom savezu Crne Gore.

Prvi čovjek Morače Krsto Vukadinović takođe vjeruje da će ovaj turnir postati tradicija.

„Kako idemo naprijed, sa uzbuđenjem najavljujemo naše planove da ovaj turnir učinimo još većim i boljim u narednim godinama. Cilj nam je da uključimo više timova, poboljšamo iskustvo gledalaca i uvedemo nove elemente koji će turnir podići na nove visine. Naša vizija je da stvorimo događaj koji ne samo da pokazuje izuzetne talente već i zbližavaju zajednice, podstičući duh jedinstva i radosti”, kazao je Vukadinović.

Na turniru Budućnost, Morača, SC Derbi, Ol star, Podgorica, Junior, Mediteran, Sutjeska, Nikšić basket, Slavija, Zvezda, Pjela Metra, Baskonija, Fortitudo Bolonja i BKM.

Foto: Privatna arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA