Počinje NLB ABA2 liga, Sutjeska gostuje Rabotničkom

Pripremni period je završen, počinju takmičarske utakmice, a Sutjeska prvu igra u četvrtak (18) u Skoplju protiv Rabotničkog na startu NLB ABA2 lige.

Uoči ove sezone promijenjen je format takmičenja, liga je proširena na 16 timova, koji su raspoređeni u četiri grupe, a mečevi se igraju kod kuće i na strani. Sutjeska je na žrijebu smještena u grupu B, a osim Rabotničkog, rivali su Vojvodina i Bosna. Dva tima iz grupe prolaze u narednu fazu.

Uoči nove sezone, Sutjeska je pripreme odradila u Nikšiću. Ekipa je odigrala sedam kontrolnih utakmica, savladala je Radnički iz Goražda, Kotor, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Leotar i Teodo, dok je dva puta izgubila od Podgorice.

„Počinje borba za bodove. Imali smo kadrovskih problema, pa sam neke igrače više opteretio, što nije bilo u planu. Zadovoljan sam kako smo odradili pripremni period, a zadovoljan sam i pristupom momaka na treninzima i kontrolnim mečevima. Bilo je oscilacija, dobrih i loših stvari. Nadam se da u 1. kolo ulazimo spremni“, prokomentarisao je pripremni period trener, Dragan Bajić.

Bajić se osvrnuo i na grupu u NLB ABA2 ligi.

„Znamo da nas žrijeb nije mazio, ali šta je – tu je. Gostujemo Rabotničkom, koji ima ‘vruć teren’. Dosta igrača i poznajem, jer sam ih trenirao u makedonskoj reprezentaciji. Ekipa su koja je spoj mladosti i iskustva i koja može da bude nezgodna ako joj protivnik to dopusti. Ako budemo imali dobar pristup, ako nam se ukaže šansa, ja se nadam da ćemo slaviti u tom meču“, rekao je Bajić.

Ono što sve raduje, to je prilika da ekipa mečeve igra u Nikšiću. Nema više „balona“, igra se kod kuće i na strani, pa će navijači biti od velike pomoći momcima da dođu do cilja.

„Raduje da ćemo igrati u Nikšiću. Nadam se da će biti velika posjećenost, ali to zavisi od naših igara i rezultata. U grupi smo sa pretedentima na plasman u AdmiralBet ABA ligu, a znate da je teško igrati protiv Rabotničkog. Idemo od utakmice do utakmice – da budemo fokusirani, da ispoštujemo dogovor. Ja sam optimista. Pozitivna energija, koju moram da prenesem na igrače daje mi nadu da možemo da slavimo u tom meču“, rekao je Bajić.

A Radosav Spasojević je ljetos produžio ugovor i ostao u Nikšiću. Jedan od najiskusnijih igrača u timu zna kako je igrati u Skoplju, budući da je tokom karijere nastupao za MZT.

„Iz mog iskustva znam da je to težak teren. Daćemo maksimum kako bismo pobijedili u prvom kolu. Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme. Trener je dao svima šansu. Vidjećemo kako će sve izgledati. Ja sam lično optimista. Čekamo tu prvu utakmicu, nakon koje će biti realnija slika“, rekao je Spasojević.

Foto: KK Sutjeska

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA