Pobjeda u Atini kao lijepa najava borbi za Pariz

Mnogo bolje nego protiv Grčke, karakter iako se radi o prijatelsjkom meču kada je rival prijetio da se odlijepi…

Košarkaši Crne Gore na lijep način su najavili predolimpijske kvalifikacije u Rigi – momci Boška Radovića sa 93:80 savladali su Bahame na kraju Akropolis kupa u Atini.

Možda za mnoge Bahami zvuče egzotično, ali ovu selekciju predvode NBA igrači Deandre Ejton, Erik Gordon, Badi Hild, pa je jasno da je Crna Gora u glavnom gradu Grčke imala odličnu provjeru protiv selekcija koju takođe očekuju kvalifikacije za Pariz.

Upravo na krilima pomenutih zvijezda selekcija sa Kariba bolje je ušla u meč, a nakon koša Hilda u finišu druge četvrtine imala je plus 13 (40:27).

Ipak, još u tom dijelu Radovićevi momci najavili su preokret, a nakon što u drugom dijelu nisu igrali Ejton i Gordon, Kendik Peri trojkom, Luka Bogavac sa tri vezana poena i Marko Simonović sa dva konačno su donijeli Crnoj Gori vođstvo (48:46).

Nastavili su naši momci sa dobrom igrom, a početkom posljednje dionice u prvi put imali dvocifrenu prednost (68:58), da bi meč završili sa najvećom razlikom – plus 13 (93:80).

Kod Crne Gore odličan je bio Simonović koji je u posljednjem kvartalu ubacio 11 poena, a meč završio sa ukupno 20 koševa i sedam skokova.

Da je u sjajnoj formi pokazao je i naš super tandem – NBA as Nikola Vučević i plej Peri stigli su do dabl-dabla. Centar Crne Gore upisao je po 15 poena i skokova, a plej Unikahe 15 poena i 11 asistencije.

Zapaženu partiju priužio je i mladi Luka Bogavac sa 13 poena i četiri asistencije.

Kod Bahama istakao se Franko Miler Džunior sa 20 poena, Ej-Džej Stor je ubacio 15, a Ejton 11…

Sada slijedi put u Rigu koja će od 2. do 7. jula biti domaćin turnira na kojem se dijeli samo jedna karta za Olimpisjke igre – Crna Gora se nalazi u grupi sa Brazilom i Kamerunom, dvije selekcije proći će u polufinale, a tamo se ukrštaju sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini.

foto: FIBA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA