Perfektna košarka Budućnosti i poigravanje u Zadru

Sve što je Budućnost Voli do sada uradila u AdmiralBet ABA ligi je najjednostavnije rečeno – perfekcija.

Izabranici Andreja Žakelja su dominirali u prvom kolu u Baru, potom su rutinski pobjeđivli Split i Igokeu, a pogotovo su bili razigrani na trećem gostovanju u sezoni u regionalnom takmičenju – u dvorani „Krešimir Ćosić” u Zadru.

Bio je to potencijalno opasan duel za Podgoričane, ali u Dalmaciji dileme nije bilo – Budućnost je slavila 91:55 i stigla do skora 4-0, koji ima i Partizan.

Žargonski rečeno, utakmica nije postojala – pitao se samo jedan tim, u ovom slučaju „plavi” koji su od starta lepršavom igrom u napadu uz dirigovanje Rašida Sulejmona pokazali da od potencijalnog iznenađenja nema ništa.

Tako je već sredinom prve četvrtine prednost bila dvocifrena (27:14), a u drugoj i preko 20 razlike – nakon 20 minuta Budućnost je bila na plus 23 (52:29).

Način na koji je igrala Budućnost, te kakav je bio govor tijela igrača Zadra, jasno su ukazivali da u nastavku ne može da dođe do uzbuđenja – Podgoričani nisu ni planirali da se zaustave, išli su na maksimalnih plus 38 (91:53), dok je domaćin uradio sve da makar popravi utisak i izbjegne debakl. Nije uspio ni jedno ni drugo…

Budućnost je tako na trijumfalan način okončala seriju od tri gostovanja (Igokea, Trento u Italiji i Zadar), a sada je čekaju tri vezane utakmice u „Morači” – u srijedu sa Trefl Sopotom, narednog ponedjeljka protiv Crvene zvezde, dok je 23. oktobra rival Bahčešehir koji vodi crnogorski trener Dejan Radonjić.

Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA