Pejović i Dabović na prvenstvu Balkana u polumaratonu

Boje Crne Gore na Prvenstvu Bakana u polumaratonu 3. septembra u Bitolju braniće Slađana Pejović, članica AK Nikšić i Željko Dabović iz AK Sparta, koji su ujedno i višestruki šampioni države u ovoj disciplini. Njih je predložio selektor atletske reprezentacije Crne Gore, Osman Erović, koji će biti vođa delegacije u Bitolju.

-Prvenstvo Balkana u polumaratonu za 2023. godinu je trebalo da se održi po kalendaru Balkanske atletske federacije u Bitolju 2. maja. Odloženo je u novom terminu, što je atipičan datum održavanja gdje namamo mnogo vremena za pripremu takmičenja, samom tim su i očekivanja skromna. Međutim, svakako nastup za državni tim uvijek daje motiv više i biće dobra provjera za trenutnu formu, jer nas tokom narednih mjeseci očekuje veliki broj domaćih i inostranih takmičenja, rekao je Željko Dabović.

Na prvenstvu Balkana se očekuje nastup dvadeset reprezentacija, a u borbe za pobjedničko postolje i što bolji plasman pored crnogorskih reprezentativaca upustiće se atletičari iz Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Gruzije, Grčke, Izraela, Moldavije, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Slovenije, Malte, San Marina, Turske.

foto:ASCG

NIKŠIĆ PROGNOZA