Pavle Đurišić ponovo u Podgorici

Nekadašnji mladi crnogorski reprezentativac, Pavle Đurišić, prvo je pojačenje Podgorice za narednu sezonu, saopšteno je iz tog košarkaškog kluba.

Navodi se da se krilni centar, nakon sezone provedene u Sutjesci, vraća u klub, za koji je nastupao u sezoni 2022/2023.

“Podgorica već par sezona ima ozbiljnu ulogu i nadam se da ću dati doprinos da i naredne sezone ostvarimo sve što bude zacrtano. Sigurno da će biti želja da Podgorica opet bude u vrhu domaće lige, kako bi se osiguralo mjesto u ABA 2 ligi, a kad se složi tim onda će se praviti sigurno i plan što se tiče regionalnog takmičenja”, rekao je Đurišić.

Đurišić, koji je visok 207 centimetara i ima 24 godine, košarkom je počeo da se bavi u KK Basket kids Montenegro.

Školovanje i košarkaško usavršavanje nastavio je u Italiji, gdje je boravio dvije godine, a onda je uslijedio odlazak u Ameriku, gdje je igrao u NCAA ligi za koledž Ostin.

Prije četiri godine je stigao u Belgiju gdje je potpisao prvi profesionalni ugovor za Finiks Brisel.

Đurišić je na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu 2019. godine za mladu crnogorsku reprezentaciju prosječno bilježio deset poena i četiri skoka.

Bio je na širem spisku Zvezdana Mitrovića za Mundobasket u Kini.

Za Podgoricu je u ABA 2 ligi odigrao devet utakmica sa prosjekom 7,9 poena i 3,8 skokova, dok je minule sezone za Sutjesku upisao 12 nastupa u regionalnom takmičenju, postigao je 71 poen, uz 24 skoka.

Foto: KK Podgorica

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA