Pavićević: Takmičenje u Evropi nam služi da se što prije uigramo

Košarkaši Mornara sjutra gostuju Nimburku, u drugom kolu FIBA Evropa kupa. Trener Barana Mihailo Pavićević kazao je da im takmičenje u Evropi služi da se ekipa što prije uigra i dođe do forme, kako bi bila konkurentna u ABA ligi.

Mornar je na startu ovog takmičenja savladao Sabah u „Topolici“ što im je jedina pobjeda u sezoni.

Nimburk je u prvom kolu ovog takmičenja savladao u gostima turski Bahčešehir.

„Gostujemo kvalitetnoj i iskusnoj ekipi. Nimburk posljednjih pet-šest godina pravi dobre rezultate u evropskim takmičenjima i najbolja je ekipa što se tiče češkog šampionata. Ekipu čine iskusni, provjereni igrači“, rekao je Pavićević i dodao:

„Mi smo planirali da nam ovo takmičenje posluži da se što prije uigramo i dođemo do forme. Na posljednjoj utakmici protiv Derbija u ABA ligi je bilo najboljih 25 minuta, a onda je uslijedio pad. Ne dešava se prvi put da u posljednjoj četvrtini doživimo takav pad. Od kada smo se okupili to je primjetno na svakoj utakmici, izuzev protiv Sabaha. Gledaćemo da poradimo na tome, treba da znamo kako se igra i kontroliše utakmica. I ovo gostovanje ćemo gledati da iskoristimo da dižemo nivo igre na koji smo planirali da dođemo“, rekao je Pavićević.

Meč u Češkoj počinje u 18.30.

Foto: Fiba

NIKŠIĆ PROGNOZA