Partizan se oprostio od Milojevića: I najveći borci nekada odlaze

Partizan je tokom današnjeg dana primio vijest da je nekadašnji igrač i kapiten crno-belih, legendarni Dejan Milojević imao težak srčani udar tokom večere u Solt Lejk Sitiju, gdje se nalazio sa svojim NBA klubom.

Kasnije tokom dana, iz Amerike je stigla potvrda da je jedan od najvećih boraca kog su košarkaški tereni u Srbiji i regionu ikada vidjeli preminuo.

Rođen u Beogradu, 15. aprila 1977. godine, Dejan Milojević je košarkom počeo da se bavi u KK Beovuk. Potom, Milojević je igrao za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka.

U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35p 14sk).

Uz brojna individualna priznanja i kapitensku traku, Milojević je srca navijača Partizana osvojio kao beskompromisni borac i čovjek koji je bio spreman da na terenu ostavi i posljednji atom snage.

Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u ljeto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih.

Ipak, zbog povrede koljena, Dejan je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Osim na klupskom planu, Dejan Milojević je bio uspješan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Takođe, sa U22 selekcijom, Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji. 

Svoju trenersku karijeru, Milojević je započeo u KK Mega gdje je radio od 2012. do 2020. godine.

Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do danas bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt Voriorsa.

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. 

U ime Partizana, riječi saučešća porodici Milojević je uputio predsjednik crno-belih, Ostoja Mijailović:

„Veoma me je potresla vijest koju sam primio o preranom odlasku velikog Dejana Milojevića. Bio je istinski borac i čovjek za primer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem riječi saučešća“, izjavio je Mijailović.

Vrijeme i mjesto sahrane Dejana Milojevića, biće saopšteni naknadno.

Foto: KK Partizan

NIKŠIĆ PROGNOZA