Partizan izgubio od Monaka

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u gostima od Monaka sa 70:85, u utakmici 24. kola Evrolige.

Crno-bijeli sada imaju polovičan učinak, 12 pobjeda i 12 poraza, dok je Monako na skoru 14/10.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je kapiten Kevin Panter sa 28 poena, dok je Frenk Kaminski dodao 17.

Monako je do pobjede vodio Majk Džejms sa 19 poena, 14 je ubacio Mam Žaite, dok je Eli Okobo postigao 13 poena.

Partizan je i ovaj meč počeo loše, Monako je na startu poveo sa 6:0 i čuvao je prednost sve do finiša prve dionice. Crno-bijeli su u finišu tog dijela igre sa sedam vezanih poena, od čega pet Pantera, poveli prvi put na utakmici – 14:16 – što je bio i rezultat poslije prvih deset minuta igre.

Izabranici Željka Obradovića su dobro počeli drugu dionicu, imali su prednost do polovine četvrtine, ali je onda napad crno-bijelih stao. Monako je to iskoristio i serijom 8:0 je stigao do maksimalnih plus devet – 42:33. Seriju Monaka je prekinuo Ledej, da bi Panter trojkom uz zvuk sirene primakao crno-bijele na 44:38 na poluvremenu.

Crno-bijeli su i tokom cijele treće četvrtine bili u zaostatku, ali nisu dozvolili domaćem timu da se više „odlijepi“. Dobio je Partizan taj dio igre sa 23:21, pa je na poslhednji odmor otišao sa minus četiri – 65:61.

Četiri brza poena Lojda na startu poslhednje četvrtine, a potom i trojka Džejmsa iz velike daljine, donijeli su Monaku prvu dvocifrenu prednost na utakmici – 72:61. Trojka Uatare i poeni Okoba iz kontranapada odveli su domaći tim na plus 13 (79:66) na tri i po minuta prije kraja i praktično najavili pobjedu domaćeg tima.

Foto: KK Partizan

NIKŠIĆ PROGNOZA