Partizan čeka Olimpijakos

Utakmicama 32. kola, nastavlja se takmičenje u Evroligi košarkaša.

Nema izrazitog derbija, a najviše pažnje privući će gostovanje Panatinaikosa u Bolonji i Olimpijakosa u „Štark areni“.

Partizan dočekuje Pirejce i nema pravo na grešku ako želi da se domogne plej-ina. I u ovom duele će „crno-beli“ biti lišeni usluga Zeka Ledeja, koji se još nije vratio iz Amerike poslije smrti oca.

Grčki sastav u posljednje vrijeme igra u dobroj formi, ima sedam pobjeda u posljednjih osam mečeva i blagi je favorit. 

Crvena zvezda će biti na velikom iskušenju, gostuje liferu Real Madridu.

– Imamo iskustvo utakmice koju smo igrali u prvom dijelu, prije dosta vremena, ali ona bi trebalo da nam pomogne da znamo kako da igramo protiv Olimpijakosa. Ekipa koja je napravljena za najveće domete, imaju kvalitet i igru koja je prepoznatljiva otkako je Jorgos Barcokas tamo. Očekuje nas posao, da čitamo njihovu odbranu. Biće dosta preuzimanja, biće dosta protoka lopte u napadu. Oni su tim koji igra veoma strpljivo i dosta toga se odigra u samoj završnici napada. Kada to govorim, mislim na izuzetnu realizaciju u poslednje tri, četiri sekunde napada. To znači da ćemo morati da igramo odbranu 24 sekunde i da budemo spremni na to. Tu negdje leži ključ utakmice – istakao je trener Partizana Željko Obradović.

Jorgos Barcokas, strateg Olimpijakosa, pribojava se atmosfere u dvorani i načina kako će se njegov tim snaći u svemu tome.

– Biće veoma teška utakmica, Partizan ima poseban domaći teren. Potrebna je velika koncentracija kako bi igrači ostali fokusirani samo na igru. Moraju da kontrolišu svoje emocije, ne smiju dozvoliti da ih odvuku intenzitet protivnika i važnost utakmice. To je ključno za obje ekipe, ali možda malo više za Partizan. Suština je u tome kakvi ćemo izaći na teren, da li ćemo biti koncentrisani i držati se plana – istakao je Barcokas.

Četvrtak: Žalgiris -. Emporio Armani (19), Bajern – Barselona (20.30), Partizan – Olimpijakos (20.30), Baskonija – Anadolu Efes (20.30), Asvel – Monako (21). 

Petak: Fenerbahče – Alba (18.45), Real – Crvena zvezda (20.30), Virtus – Panatinaikos (20.30).

foto:ABa liga/Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA