„Ovo su istorijski trenuci, ovakvi mečevi ostaju zauvijek“

Novak Đoković bio je raspoložen za priču sa novinarima nakon što je u specifičnom meču, punom preokreta, savladao Lorenca Muzetija u trećem kolu Rolan Garosa.

Duel na Šatrijeu završio je u 3 sata i osam minuta poslije ponoći. Đoković je bio na ivici provalije, ali je na kraju slavio sa 7:5, 6:7 (6-8), 2:6, 6:3, 6:0.

„Bio sam u velikoj nevolji, učinio je Lorenco da se osjećam nekomforno na terenu, u nekom trenutku nisam znao šta da radim – sve je vraćao, pravio vinere s obje strane, odlično servirao“, počinje Novak i dodaje:

„Definitivno me je publika pogurala, na 2:2 u četvrtom su počeli da skandiraju moje ime, od tog trenutka sam bio drugi igrač, dobio sam novu energiju. Ne znam šta se promijenilo, dotad su navijali za njega, ali sjajno“.

Meč pun oscilacija odigrao je Đoković…

“Morao sam da se guram do krajnjih granica fizički kako bih dobio ovaj duel. Ovo su istorijski trenuci, ovakvi mečevi ostaju zauvijek“, podvukao je srpski teniser.

Novinari iz njegove zemlje konstatovali su da je ovo jaka poruka svima koji su otpisali Đokovića pred Pariz.

„Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijeri pokazao od čega sam satkan. Ali kako kaže Brajant: ‘Da li je posao gotov? Posao nije gotov (job finished? job not finished)“.

Foto: ATP Tour

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA