Orahovac: Borićemo se za svaki centimetar terena kako bismo nadoknadili minus

Fudbaleri Budućnosti pripremaju se za revanš 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, protiv bugarskog CSKA 1948.

Pripremaju se za još jedan preokret – nakon što su protiv Mališeve sa Kosova nadoknadili u revanšu pred svojim navijačima zaostatak od jednog gola iz prve utakmice (0:1), spremaju se da to urade protiv još opasnijeg rivala.

Težak zadatak čeka izabranike Ivana Brnovića, koji obećavaju da će uz veliku podršku sa tribina „boriti za svaki pedalj terena“ kako bi nadoknadili minus.

Revanš pod Goricom igra se u četvrtak u 21 sat.

“Jasno je da nema kalkulacije što se tiče nas. Biće teško, ali vjerujem da ćemo da budemo požrtvovani kao protiv Mališeve, da ćemo se boriti za svaki centimetar terena i da ćemo nadoknaditi minus”, kaže za klupski sajt iskusni štoper Adnan Orahovac, koji je svjestan da će Budućnost igrati rizičnije nego u Bugarskoj…

“Tamo smo bili oprezniji, pogotovo u prvom poluvremenu, a primljeni gol iz naše greške nas nije slomio, jer smo u drugom dijelu igrali hrabrije, napali protivnika, stvorili dvije-tri šanse… I da je bilo neriješeno, svakako bismo morali da jurimo jedan gol za prolaz. A kada pred našim navijačima postignemo jedan pogodak, uz njihov huk lako možemo do drugog… Svjesni smo da imamo šansu da eliminišemo CSKA, trebamo da je iskoristimo”.

CSKA 1948 se pokazao kao iskusan i odgovoran tim, koji u svakom trenutku zna šta hoće na terenu. Uostalom, tako je i došao do Evrope, kroz razigravanje, uprkos tome što je na kraju regularnog dijela sezone završio kao osmi na tabeli.

“Protivnik je iskusan, uigran, ima tri – četiri ekstra kvalitetna pojedinca… Sada su za vikenda postigli dva gola, isto toliko i primili, ali su generalno čvrsta ekipa koja igra na kontre. Toga moramo da se čuvamo, ne smijemo da im dozvolimo brzu tranziciju iz koje mogu da nam naprave problem”, jasan je 33-godišnji Orahovac, koji je prethodnog vikenda gledao kako CSKA 1948 remizira sa Spartakom iz Varne (2:2).

Plavo – bijeli broj 55 obećava – borbu do posljednjeg kapi znoja. Uostalom, to od njega možete očekivati uvijek…

“Uz požrtvovanost, želju, motiv, kvalitet… naša jača strana je definitivno što jurimo zaostatak pred našom publikom. To je faktor koji će sigurno uticati na nas, a ja garantujem za svakog igrača da će dati sve od sebe da prođemo u sljedeće kolo”.

Publika će biti na strani “plavih”, atmosfera sa utakmice sa Mališevom se i dalje prepričava, sada se očekuje još veći spektakl, a igrači su spremni za veliki okršaj – prvotimci sa manjom minutažom u posljednje vrijeme su juče igrali sa Adrijom (6:0), a sa većom radili trening, kako bi svi bili na optimalnom nivou za revanš…

“Bila je to jedna lijepa noć, a vjerujem da će novi četvrtak donijeti još ljepšu. Pozivam sve navijače da budu uz nas, da dođu u što većem broju, navijaju za Budućnost, ali i učine dobro djelo, jer će novac od ulaznica ići za liječenje našeg hrabrog drugara Feđe. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati rezultatu i da ćemo pobijediti – i mi, i Feđa, i Podgorica, i cijela Crna Gora”, poentirao je Adnan Orahovac.

Foto: FK Budućnost

NIKŠIĆ PROGNOZA