Omladinke na turniru u Austriji

Ženska omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore danas od 18 sati protiv domaćina počinje nastup na turniru UEFA A Lige nacija koji se održava u Austriji.

Liga nacija je kvalifikaciono takmičenje za Evropsko prvenstvo, a naša selekcija je plasman u viši rang izborila u martu na turniru u Slovačkoj pobjedama nad domaćom selekcijom (3:2) i Azerbejdžanom (3:0).

,,Crvene“ sada čeka mnogo veći izazov jer će osim Austrije za protivnika imati Danska i Poljska.

Meč sa Danskom je 28. oktobra od 13 sati, a sa Poljskom tri dana kasnije, takođe od 13 časova.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A3, dok će tim koji osvoji četvrto mjesto u narednoj rundi igrati u Ligi B.

– Veliki podstrek je igrati u najjačoj grupi. Zaslužili smo to igrama i rezultatima na turniru u Slovačkoj, na iznenađenje mnogih. Nadamo se da ćemo dio igre sa tog turnira prenijeti u Austriju, s tim da sada moramo da igramo malo drugačije. Čekaju nas kvalitetniji protivnici, naročito domaća Austrija sa kojom igramo u prvom kolu. Igraćemo na odličnom terenu, očekujemo brzu igru, pa ćemo biti malo defanzivniji. Međutim, vjerujem da nećemo ukaljati obraz našoj državi, već da ćemo pokazati od čega smo satkani i koliko smo drčni – rekao je Ivan Tatar, koji će sa klupe predvoditi Crnu Goru.

Tanja Malesija je navela da je Crna Gora na papiru jedna od slabijih reprezentacija na turniru, ali da se ne plaše.

– Idemo da pokažemo šta znamo, da se prvo odbranimo, a onda i napadnemo rivale. Ne želim da obećavam prolaz, ali sam siguran da ćemo da pružimo 100 odsto mogućnosti i odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku – rekla je Tanja Malesija.

– Rivali su jači od nas, ali ćemo se sigurno na terenu boriti do posljednjeg minuta. Nadam se da će svaka djevojka dati maksimum, dodala je Tatjana Osmajić.

Raspored

Danas

14.00 – Poljska – Danska

18.00 – Austrija – Crna Gora

28.oktobar

13.00 – Danska – Crna Gora

17.00 – Austrija – Poljska

31. oktobar

14.30 – Danska – Austrija

14.30 – Crna Gora – Poljska

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA