Omladinci savladali Švajcarsku

Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Švajcarsku u drugom prijateljskom duelu ovih selekcija.

Nakon remija u utorak, „sokoli“ su sinoć slavili rezultatom 1:0.

„Sokoli“ su odlično krenuli u utakmicu, a prvu veliku šansu imali su u 25. minutu. Nikola Medojević je ukrao loptu na ivici šesnaesterca, zatim neometan šutirao sa 7-8 metara, ali je Sila Iber odbranio njegov udara. Međutim, lopta se odbija do Stefana Radojevića, kojem Iber takođe brani pokušaj.

Tri minuta kasnije, nova šansa za Crnu Goru. Marko Jukić je izveo prekid, lopta je došla do Vasilija Osmajlića, koji iz okreta šutira preko gola.

Dobra igra nagrađena je u 39. minutu. Jukić je krenuo u prodor, u šesnaestercu gostiju oborio ga je Mahir Rizvanović, da bi iz jedanaesterca precizan bio Luka Lečić.

I nastavak utakmice donio je bolju igru Crne Gore. U 53. minutu Tjemoko Utara je loše reagovao poslije kornera, ali je Rajko Popović bio zamalo kratak sa par metara. Desetak minuta kasnije Medojević je korner, nakon kojeg je Lečić izblokiran sa nekoliko metara.

Sjajnu priliku imao je i Luka Bubanja u 74. minutu, kada je pogodio stativu sa 17-18 metara. Ubrzo je šut oprobao i Dragan Miranović, ali je čuvar mreže Švajcarske uspio da zaustavi taj pokušaj sa nešto manje od 20 metara.

Rival je do kraja pokušao da dođe do izjednačenja, ali promjene rezultata nije bilo.

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA