Oglasila se Iskra: Oba gola Sutjeske su neregularna

Fudbalski klub Iskra oglasio se saopštenjem nakon jučerašnje utakmice i poraza od Sutjeske (2:0) u 31. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Ekipa iz Danilovgrada tvrdi da su Nikšićani oba gola postigli na neregularan način – „prvi iz nepostojećeg penala i drugi iz ‘čistog’ ofsajda.“

Saopštenje Iskre prenosimo integralno:

„Fudbalski klub Iskra, osnovan 1919. godine pod nazivom “Sloga”, najstariji je fudbalski klub u Prvoj crnogorskoj ligi. Da nije ništa drugo, pa bi makar ova najduža tradicija “loptanja” na ovim prostorima koja se veže za ime kluba iz Danilovgrada trebalo da bude dovoljna i da predstavlja obavezu više za Fudbalski savez i njegove čelne ljude da ne rade urotu i sudijsku sramnu ujdurmu unazad desetak utakmica protiv takvog jednog kluba.

Dovoljno smo ćutali i gledali bestidno dosuđene penale protiv našeg tima ili još bestidnije nedosuđene na našu štetu onda kad bi i slijepi vidio da su se morali dosuditi. Skoro nijemo smo posmatrali golove koje smo primali iz ofsajda jasnog skoro kao namjera da se najstariji fudbalski tim izbaci iz lige. I tako iz kola u kolo, iz utakmice u utakmicu. Kako ne bismo bili neobjektivni, snimke spornih situacija smo prikupili i angažovali naše priznate stručnjake da urade analizu, koji su svi do jednog potvrdili kako je u posljednjih 10 kola, naš tim brutalno oštećen u makar 5 utakmica.

Kap koja je prelila odavno prepunu čašu bila je jučerašnja utakmica protiv Sutjeske, kada su oba gola za pobjedu naših cijenjenih gostiju i dragih prijatelja iz Nikšića data iz potpuno neregularnih situacija – prvi iz nepostojećeg penala i drugi iz “čistog” ofsajda.

Zato, prvi i posljednji put upozoravamo čelnike Saveza i njihove izvođače radova sa pištaljkama i zastavicama – ako “zaslužimo” ispašćemo sami ali, sigurni budite, nećemo dozvoliti da nas brutalnom krađom izbacite!

Kao uprava kluba koja je naslijedila goleme probleme, od kojih su mnogi, kako se osnovano sumnja, proizvod kriminalnih radnji kojima će se baviti nadležni organi, bili smo dužni da ovo iznesemo u ovom trenutku, jer se, zarad fudbala u Crnoj Gori, ne smije sve završiti na “Uaaa, sudija, magarče jedan, plaćeniče fudbalske mafije”, kako se sinoć moglo čuti sa tribina. I onda u narednom kolu opet isto“, saopšteno je iz kluba.

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA