Odbojkaši večeras sa Češkom za osminu

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore je nakon pobjede nad Danskom 3:1 (18:25, 31:29, 25:22, 25:23) u 3. kolu grupe C Evropskog prvenstva ostala u trci za osminu finala šampionata.

Naredni meč u Skoplju crnogorski odbojkaši će odigrati sa Češkom večeras od 20 časova i to može biti odlučujući za prolaz dalje, jer će u slučaju pobjede, naročito maksimalnim rezultatom ili 3:1 imati velike šanse za osminu i put u Bari.

U odličnoj igri cijele ekipe nad Danskom napadačkim učinkom istakao se korektor Đorđe Jovović sa 20 poena.

-Puno mi znači pobjeda, o tome ni ne treba puno da se priča. Ne bih hvalio sebe, već bih pohvalio sve momke koji su bili u igri danas. Stvarno smo pokazali karakter, želju i energiju smo pokazali na terenu i to nas je krasilo do kraja. Rezultat je otišao u našu korist i još jednom bih čestitao momcima na odličnoj igri. Naglasio bih da je mnogo teško bili doći na ovu utakmicu, iz razloga što smo na prošloj utakmici izgubili sa maksimalnih 3:0. Trebalo je malo vremena da „sastavimo“ glave, imali smo sastanak, igrači su poslušali selektora i na kraju se to sve završilo na mnogo lijep način, rekao je korektor Đorđe Jovović.

Nakon tri kola Poljska je na maksimalnih devet bodova, Holandija i Sjeverna Makeodnija osvojile su po šest, Češka i Crna Gora po tri boda, dok je Danska na nuli.

Foto: CEV

NIKŠIĆ PROGNOZA