Od sjutra prodaja ulaznica za EP 2024.godine

Prva faza prodaje ulaznica za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2024, čiji domaćin je Njemačka od 14. juna do 14. jula počinje sjutra, objavila je UEFA.

Do 26. oktobra, do kada traje prva faza, biće dostupno 1,2 miliona ulaznica. Takođe, u prvoj fazi biće dostupan najveći broj ulaznica koje ciljano mogu da kupe njemački navijači, jer je jedino za tu fazu jasno kada će i gdje igrati domaća selekcija.

Tačni termini ostalih utakmica znaće se nakon 2. decembra kada će se održati žrijeb Eura u Hamburgu. Inače, kvalifikacije za EP su još u toku i još se nijedna reprezentacija nije plasirala na EP.

Svaki navijač može da se bori za četiri ulaznice do 26. oktobra, a datum kupovine nije bitan, jer će se žrijebom odrediti broj kupaca u slučaju povećanog interesa. Jedina prepreka kupovini je geografska. Jedan navijač može da kupi najviše jednu ulaznicu za jedan termin, jer su, prema riječima organizatora, udaljenosti između stadiona prevelike da bi vidio dvije utakmice.

Cijene se kreću od 30 eura za ulaznice za utakmice u grupnoj fazi, do 1.000 eura za najskuplje ulaznice za finale u Berlinu.

Oni koji ne uspiju u prijavi u fazi lutrije automatski će završiti u program “Fans First”. Ti navijači će biti prvi obaviješteni o novim dostupnim ulaznicama za EURO 2024 i imaće prioritet za kupovinu ulaznica koje iz nekog od razloga nisu prodate u prvoj fazi.

Ove ulaznice neće biti štampane na papiru, baš kao ni na prošlom Svjetskom prvenstvu u Kataru, jer tako organizatori žele da izbjegnu falsifikovanje i nepotrebne gužve na ulazu.

foto:UEFA/twitter

NIKŠIĆ PROGNOZA