Obradoviću ponuđen trogodišnji ugovor

Željko Obradović (64) dobio je ponudu trogodišnjeg ugovora, da ostane na klupi beogradskog Partizana i nakon ove košarkaške sezone, objavili su beogradski mediji.

Legendarni trener, ikona evropske i svjetske košarke i najtrofejniji košarkaški strateg Evrolige, već duže je u pregovorima sa aktuelnim šampionom regionalne ABA lige oko produžetka saradnje. Očekuje se finalizacija tog procesa u narednim danima i sedmicama – a košarkaška javnost očekuje da će Obradović ostati u klubu.

Njegov tim trenutno je drugi u ABA ligi, sa učinkom 19-6 nakon trijumfa nad našim najvećim klubom Budućnost Volijem prethodnog vikenda, u našem glavnom gradu. Takođe, Obradović je sa Partizanom ove sezone u Evroligi do sada ostvario skor 14-18 i u posljednja dva kola ligaškog dijela boriće se za plasman u plej-in razigravanje za plej-of.

Kao trener, osvojio je čak devet titula Evrolige, po čemu je apsolutni rekorder takmičenja. Prvu titulu osvojio je na klupi Partizana još 1992, a posljednju u Fenerbahčeu 2017. godine. Prošle godine donio je ABA titulu Partizanu nakon deset godina.

Foto: aba-liga.com

NIKŠIĆ PROGNOZA