Novakov meč karijere

Vrhunac teniskog olimpijskog turnira u Parizu, meč za slavu i za istoriju. Sudar generacija – Novak Đoković protiv Karlosa Alkarasa.

Najjače moguće finale, meč koji će ponuditi najbolje što tenis može da ponudi na „Filip Šatrijeu“ od 14 sati. Najbolji srpski teniser će na svojim petim i vjerovatno posljednjim Olimpijskim igrama igrati jedan od najvećih ako ne i najveći meč u karijeri. Novak je uzeo sve, ima 24 grend slem titule u kolekciji, ali mu nedostaje samo zlato da kompetira impresivnu karijeru. I ima priliku da učini to sa 37 godina. Karlos Alkaras ima tek 21 godinu i imaće još prilika. Novak je osigurao medalju za Srbiju, ali jasno je zadovoljiće ga samo zlato. Ove godine nije osvojio nijednu titulu, ali zlatna medalja u Parizu je san kojem je podredio ovu sezonu. San koji ima priliku da pretvori u javu.

Prije tri nedjelje Alkaras je bio prejak za Novaka u finalu Vimbldona, ali sada je srpski as došao spremniji i mnogo bolje se osjeća. Obojica na putu do finala nisu ispsutili ni set, a Novak će tražiti osvetu za poraz u završnoj predstavi najvećeg turnira na svijetu 16. jula. Njihov međusobni skor je 3:3.

Motiv će biti ogroman. Pred Novakom koji je vlasnik svih relevantnih rekorda u tenisu je posljednja šansa da se domogne zlata.

– Činjenica je da ćemo sada igrati na drugačijoj podlozi. Bolje se krećem nego na Vimbldonu, bolje se i igrački osjećam. Samo želim da izađem na teren i pokažem šta znam. Na neki način nemam šta da izgubim u finalu, jer sam već osigurao medalju, mada naravno želim još više – kazao je srpski as.

Svjestan je Novak u kakvoj je formi Alkaras, koji je spojio titule na Rolan Garosu i na Vimbldonu.

– Igrati protiv Karlosa je u ovom trenutku najveći izazov u tenisu – naglašava Nole.- Osim toga, igramo na terenu na kome je prije dva mjeseca osvojio titulu. Na ovom stadionu smo se samo jednom sastali, kada sam ga savladao u polufinalu prije dvije godine. Ali prije nekoliko nedjelja sam izgubio u finalu Vimbldona gdje je on igrao veoma dobro.

Finale OI nikada Novak nije igrao.

– Prvo mi je finale, ali želim još. Želim da osvojim zlato, iako je za to neophodna moja najbolja verzija – poručio je Đoković.

Ako je iko zaslužio da osvoji zlatnu medalju na najvećoj sportskoj smotri onda je to Novak Đoković.

Zaslužio je da bude i olimpijski šampion.

Foto: Screenshot RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA