Njemci u polufinalu Mundobasketa

Reprezentacija Njemačke igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu Mundobasketa pošto je danas savladala Letoniju u Manili u okviru četvrtfinala. Bilo je 81:79!

Tokom treće dionice niti jedna ekipa nije imala više od četiri poena prednosti, ali su Njemci počeli da lome protivnika početkom posljednje dionice.

Poslije trojke Bonge i zakucavanja Moa Vagnera Njemačka je imala 11 poena viška, činilo se tada da su napravili ključni korak ka polufinalu, a ubrzo je bilo i +14. Sve se to dešavalo bez Davisa Bertansa na terenu koji je bio ključan u igri Letonaca na današnjem meču.

Bertans i ekipa su stigli do -6, a onda poslije slobodnih bacanja Žagarsa i do 79:75 na 1:33 do kraja utakmice! Isti igrač je miješao Njemce za 79:77 na minut do kraja!

Ipak, nisu Letonci uspjeli da se vrate, iako su imali posljednji napad za pobjedu, Davis Bertans je pokušao sa sedam metara za pobjedu, ali je promašio.

Franc Vagner je imao 16 poena, Obst je dodao 13, a Mo Vagner je dodao 12. Šruder 9 poena, indeks -10.

Sa druge strane, Bertans 20 poena, 6 od 13 za tri, ali je promašio posljednje četiri, uključujući i onu za pobjedu. Žagars je imao 24 poena, 8 skokova.

Foto: FIBA

NIKŠIĆ PROGNOZA