Ništa od utakmice Crna Gora – Srbija u Podgorici

Od dugo najavljivane prijateljske utakmice košarkaških reprezentacija Crne Gore i Srbije u Podgorici neće biti ništa.

Duel je ranije dogovoren za 5. avgust, ali u tom terminu nijedna od dvorana, koje ispunjavaju standarde za takav meč, nije slobodna.

Naime, u SC „Morača” se od 3. do 13. avgusta se igra Evropsko prvenstvo za kadetkinje u rukometu, zbog kojeg će biti zauzeta i dvorana hotela „Voco”.

Uz „Moraču”, u Podgorici je još samo „Bemax arena” pogodna za meč takvog rejtinga, ali je ona nedostupna zbog remonta, koji je odavno zakazan za avgust.

Zbog toga su iz „Bemax arene” još u martu obavijestili Košarkaški, ali i Rukometni savez Crne Gore, da u avgustu ne mogu da budu organizatori utakmica.

U KSCG su planirali da ta dvorana bude jedan od domaćina Evropskog prvenstva B divizije za pionirke, ali će morati da nađu drugu, uz Kuću košarke u Donjim Kokotima.

Pitanje je samo kako su u nacionalnoj kući košarke zakazali duel sa Srbijom, a da nisu znali da hale koje zadovoljavaju kriterijume nisu dostupne?

Zbog toga su kao rezervnu opciju predložili da se meč igra u Baru, ali su iz Košarkaškog saveza Srbije to odbili.

„Crveni”, ipak, neće ostati bez još jednog jakog testa pred Svjetsko prvenstvo, jer je nakon otkazivanja utakmice sa „orlovima” dogovoreno gostovanje Sloveniji 8. avgusta u „Areni Stožice” u Ljubljani.

Tim Boška Radovića će prvi pripremni meč igrati 2. avgusta protiv Francuske u Monpeljeu, a 12. i 13. će na turniru u Tbilisiju igrati sa Gruzijom, odnosno Iranom.

Put na Filipine je planiran za 16. avgust, a moguće je da će se u Manili odigrati i jedan prijateljski meč.

Bojan Dubljević i drugovi prvu utakmicu na Mundobasketu igraju 25. avgusta protiv najvećeg rivala za plasman u drugu fazu, Meksika, a u grupi D će se sudariti i sa Litvanijom i Egiptom.

Foto: KSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA