„Ništa nije izgubljeno, nadam se da će navijači prepoznati trenutak“

Napadač fudbalske reprezentacije Crne Gore, Stevan Jovetić, smatra da selekcija nije izgubila šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo naredne godine i pozvao navijače da dođu u što većem broju da ih podrže protiv Bugarske.

„Mislim da smo preboljeli Litvaniju. Idemo dalje, to je sport, nažalost dešava se i to da primite gol u posljednjem minutu. Dobra je stvar što već igramo sjutra i što smo pobjedom i dalje u igri – zavisilo bi od nas. Mnogo teška, ali i mnogo bitna utakmica, ne smijemo da izgorimo u želji, ne moramo u 20. minutu da vodimo 3:0“, poručio je Jovetić.

Napadač „Sokola“ je prokomentarisao izjavu nakon remija sa Litvanijom da „nijesmo ono što mislimo da jesmo“.

„Mi smo tim koji ne smije sebi da dozvoli luksuz da dijeli utakmice. I dalje tvrdim da ova ekipa, kad pruži maksimum, može sa svima da se nosi, pokazali smo to mnogo puta, i protiv jačih selekcija, ali samo ako damo 130 odsto“, pojasnio je Jovetić, koji se osvrnu na duel od prije dva dana u Kaunasu.

„Uz svo poštovanje Litvaniji, bolji smo reprezentacija od njih. Na terenu, međutim, to nije izgledalo tako, oni su više vodili igru od nas i mi ne smijemo to sebi da dozvolimo“.

Jovetić se osvrnuo i na velika očekivanja koja dolaze sa svih strana, a koja po njegovom mišljenju samo staraju teret igračima.

„Moguće je da vremenom i to postaje teret, ali svako ima svoja očekivanja i mora da se nosi sa tim. Što se mene tiče, sada sam iskusniji i na te stvari gledam malo drugačije. Više razmišljam utakmicu po utakmicu“.

Jovetić je poručio da očekuje i veliki podršku navijača „Pod Goricom“, kako bi im pomogli da dođu do pozitivnog rezultata.

„Ne igramo svake sedmice, igramo pet puta godišnje, i po meni tih pet puta stadion treba da bude pun. Kada više ne budem igrao fudbal, uvijek ću sa porodicom biti na stadionu. Voliš svoju zemlju i kada ima i kada nema rezultata, a posebno u teškim trenucima. Zato se nadam da će doći što više navijača, da zajedno pokušamo da pobijedimo“, zaključio je Jovetić.

Foto: FSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA