Nikšić bez finala, poražen nakon velikog preokreta

Ekipa Nikšića nije uspjela da se plasira u finale završnog turnira Lige evropskih šampiona u golbalu.

Nikšićki golbalisti poraženi su danas u belgijskom Blakenbergu, u polufinalnom meču, od litvanskog Šaltinisa 9:5. Serija od 6:0 i gotovo deset minuta bez datog gola koštali su nikšićki tim pobjede protiv zvaničnog i dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

Crnogorski predstavnik je, poslije nešto slabijeg starta u napadu i vođstva Šaltinisa od 3:1, napravio seriju od 4:0 za vođstvo od 5:3 početkom drugog poluvremena. Izabranici Nikole Čurovića imali su u tim trenucima i igru i rezultat, ali su dva brza gola vratili Litvance koji su do kraja pokazali zašto su u vrhu evropskog i svjetskog golbala.

Najefikasniji u nikšićkom sastavu bio je Nikola Nikolić sa četiri gola, dok se jednom upisao Miloš Rantović.

Rival ekipi Nikšića u meču za treće mjesto, danas u 16 sati i 15 minuta, biće poraženi iz duela Čemnicera i Hanze iz Roštoka.

Osvajač trećeg mjesta pridružiće se finalistima na klupskom prvenstvu svijeta, naredne godine u Finskoj. Nikšić je takmičenje u grupi završio kao drugoplasirani sa dva trijumfa (protiv Brisela 14:4 i Čemnicera 12:7) i porazom (od Hanze 5:2), a u četvrtfinalu eliminisao je Fukse iz Berlina 14:8.

Foto: POK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA