Nikola Malović na Top tenu u Sarajevu

Crnogorski karate reprezentativac Nikola Malović učestvovaće na prestižnom turniru Gran pri – Top ten, koji će 19. maja biti održan u Sarajevu.

Organizator je najavio da će Sarajevo biti domaćin jedinstvene i najjače karate manifestacije u Evropi, u apsolutnoj konkurenciji.

Turnir će okupiti osvajače odličja sa svjetskih i evropskih prvenstava, učesnike Olimpijskih igara u Tokiju.

Učestvovaće 14 takmičara iz deset država.

Prema prpozicijama, u eliminacionim rundama odrediće se četiri najbolja takmičara, koji će po sistemu svako sa svakim odlučiti pobjednika.

Na turniru će, osim člana nikšićkog Onogošta, nastupiti i Asiman Gurbanli iz Azerbejdžana, Belgijanac Luka Kosta, Grk Konstantinos Mastrojannis, Babakar Sek Sako iz Španije, Fatih Sen iz Turske, Hrvati Enes Garibović, Anđelo i Ivan Kvesić, Bogdan Trikoš i Đorđe Salapura iz Srbije, Slovenac Gal Kržišnik i domaći borci Hamza Turulja i Rijad Džuho.

Takmičenje će biti održano u Sportskoj dvorani Goran Čengić, a pobjedniku turnira pripašće novčana nagrada od 2,5 hiljada EUR.

Prošle godine trofej je osvojio Garibović.

Malovića, nakon Sarajeva, očekuje i nastup na zagrebačkom tunrinu Top osam, 28. maja.

Karatista nikšićkog Onogošta u karijeri ima dvije evropske medalje – bronzanu iz Gvadalahare 2019. i srebrnu sa muškom ekipom u borbama 2022. godine u Poreču.

Izvor: Mina

NIKŠIĆ PROGNOZA