Nikola Kažić jedini kandidat za predsjednika OSCG

Član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG), Nikola Kažić, jedini je kandidat za funkciju predsjednika OSCG na izbornoj sjednici Skupštine OSCG, koja će se održati 29. juna 2024. godine u hotelu “VOCO” u Podgorici, saopšteno je iz Saveza.

Sadašnji predsjednik OSCG, Cvetko Pajković, iako je shodno Statutu imao pravo da se ponovo kandiduje za poziciju predsjednika Odbojkaškog saveza Crne Gore, još ranije je odlučio da to neće učiniti i dao je podršku Nikoli Kažiću i njegovoj kandidaturi za predsjednika OSCG.

„Shodno Javnom pozivu za prijavu kandidata za predsjednika OSCG, objavljenom 13. juna 2024. godine, sa rokom prijave do 20. juna 2024. godine, Kažića je predložilo 12 odbojkaških klubova – Budva, Budućnost Volley, Herceg Novi, Galeb, Jedinstvo, Albatros, Morača, Gimnazijalac, Lovćen, Net, Gorštak i Ivangrad 2011“, saopšteno je iz Saveza.

Nikola Kažić je, shodno proceduri i u predviđenom roku, lično dostavio izjavu o prihvatanju kandidature za predsjednika OSCG.

„Nakon što je kancelarija OSCG konstatovala da je njegova kandidatura u skladu sa Zakonom o sportu i Statutom OSCG, a imajući u vidu da na adresu OSCG u predviđenom roku nijesu stigle druge prijave, Nikola Kažić biće jedini kandidat za ovu funkciju u narednom četvorogodišnjem mandatu“, kazali su iz Saveza.

Kažić je bivši odbojkaš Budućnosti, Studentskog Centra, Mornara i Studentija iz Tirane. Rođen je 3. marta 1987. godine u Podgorici, bio je član i kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore, juniorske, univerzitetske i seniorske reprezentacija Crne Gore, a nakon završetka karijere bio je statističar i trener.

Od 2021. godine je direktor reprezentativnih selekcija Odbojkaškog saveza Crne Gore, a od 2022. godine član Upravnog odbora OSCG.

Foto: OSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA