Nestale rukometašice Kameruna nisu igrale ni protiv Crne Gore

Benedikt Manga Ambasa i Marijan Batamag, rukometašice Kameruna nisu više u protokolu za Svjetsko prvenstvo u rukometu, a kako prenose danas mediji dvije igračice su jednostavno nestale.

Pojedini regionalni mediji javljaju da su Ambasa i Batamag nestale uoči duela sa Hrvatskom u glavnoj fazi u Geteborgu te kako se danas nisu pojavile na doručku.

Ipak sa druge strane dvije igračice nisu odigrale ni jedan minut za Kamerun na ovom prvenstvu, a nisu bile ni u protokolu na otvaranju šampionata u Helsinborgu u duelu s našom reprezentacijom.

Spisak igračica za meč Crna Gora-Kamerun Spisak igračica za meč Crna Gora-Kamerun (foto: IHF)

Već tada su bile spekulacije  da su dvije igračice iskoristile priliku i jednostavno pobjegle (po nekim navodima u Franvcusku), ali na pres konferenciji nakon duela sa Crnom Gorom, kamerunski stučni štab je odbijao da da konkretan odgovor na ovo pitanje.

Selektor „afričkih lavica“ Bertin Njantu Tabet je tada rekao da „nije istina, da su dvije igračice van protokola njegovom odlukom“, ali sa predstavnik saveza je odbio da da odgovor.

Kamerun je protiv Crne Gore nastupio dakle već tada sa 14 igračica u protokolu.

U novoj IHF listi reprezentacija učesnica, dvije igračice jednostavno nema na spisku.

Nije ovo prvi put da se dešava ovakva situacija kada su u pitanju rukometašice Kameruna.

Na Mundijalu 2021. godine u Španiji,  četiri reprezentativke ove zemlje su nestale bez traga iz Valensije, i ni tada kamerunski savez nije dao konkretne odgovore gdje su Apolina Mišel Akoben , Jasmina Jotum , Amelia Kevania Mvuah i Žodela Klaris Majufang.

Tokom Svjetskog prvenstva za kadete ljetos u Hrvatskoj, uoči duela Bahreina i Burundija u Rijeci, čak deset mladića iz afričke selekcije je nestalo, ali su kasnije svi pronađeni u Belgiji.

Jedan odgovor koji se u svim slučajevima nameće, da su rukometaši i rukometašice iz afričkih zemalja, bježe kako bi ostale u Evropi u potrazi za boljim životom.

Foto: IHF

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents