Nebeskoplavi krenuli sa radom, glavni dio priprema u Hrvatskoj

Pripreme za drugi dio sezone počeli su i fudbaleri Petrovca. Šef stručnog štaba Nenad Brnović izvršio je prozivku igrača, saopštio im plan rada, nakon čega je odrađen i prvi trening u 2024. godini.

Nismo mnogo mijenjali mnogo u igračkom kadru, a do sada smo angažovali jedino Nemanju Sekulića iz Koma. Imali smo samo jednog lijevog beka i željeli smo da pojačamo konkurenciju na toj poziciji. Nadam se da ćemo narednih dana dovesti još nekoliko igrača – rekao je Brnović i potom dodao:

-Kada je plan rada u pitanju, do 25. januara smo ovdje, treniraćemo na našem i terenu Grblja u Radanovićima. Dan kasnije idemo u Medulin, gdje ćemo učestvovati na jednom pripremnom turniru, koji se završava 6. februara. Na njemu učestvuju ekipe iz Druge lige Češke, kao i timovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prije odlaska u Hrvatsku odigraćemo tri utakmice. Već u subotu 13. januara igramo sa Adrijom, 19. januara nam je rival Arsenal, a pet dana kasnije i Mornar.

Petrovčani su sebi kao cilj u predstojećoj polusezoni postavili opstanak u eliti.

-Cilj je opstanak bez baraža i mislim da imamo kvalitet da to ostvarimo. Ako nam se otvori da nešto više uradimo ove sezone, probaćemo to da ostvarimo. Naravno, nije ni Evropa nedostižna, ali moraju mnoge stvari da se poklope, prije svega da imamo malo više sreće i da uđemo u jednu seriju dobrih rezultata. Ali, o tome sada ne rezmišljamo, opstanak nam je prioritet.

Odlazaka iz Petrovca nema, a po svoj prilici neće ih ni biti.

-Nismo imali preveliki roster jesenas, zato nismo dozvolili nikom da ode ove zime, ali prelazni rok je živa stvar. Može se desiti da nekome izađemo u susret i pustimo ga, ali to mora da bude adekvatna ponuda kako za igrača tako i za klub. U svakom slučaju fale nam tri-četiri igrača, prije svega rezervni špic, jedno krilo i klasična desetka – poručio je Nenad Brnović.

Foto: FSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA