MVP trofej ABA lige zvaće se po Dejanu Milojeviću

Jednoglasno je odlučeno, najkorisnijem igraču svakog regularnog dijela sezone, od sezone 2023/24, biće dodijeljen trofej Dejana Milojevića.

Pokojni Dejan Milojević, bivši igrač FMP-a, Budućnost Volija i Partizana, koji je trenirao i Megu i Budućnost Voli, bio je igrač, trener i što je najvažnije veliki čovjek.

„Dao nam je mnogo legendarnih uspomena kako na terenu tako i van njega. Kao igrač, postavio je rekorde ABA lige koji su i danas – Milojević je stekao čast najboljeg strijelca ABA lige u sezoni 2004/05, i do danas drži rekord lige u vrjednovanju pojedinačne utakmice, koje je postavio 3. januara 2004. u utakmici Budućnosti Volija protiv Lovćena (59). Tokom svoje karijere, bio je MVP ABA lige tri sezone zaredom. Nakon sjajne igračke karijere Milojević je prešao na trenersku karijeru, i dva puta je vodio svoje timove do finala ABA lige – Megu 2016. i Budućnost Voli 2021. Sada je sjećanje na legendarnog igrača i trenera vječno, jer će MVP svakog regularnog dela sezone biti nagrađen trofejem Dejana Milojevića“, stoji u saopštenju ABA lige.

Dejan Milojević je preminuo prošle nedjelje u bolnici u Solt Lejk Sitiju od posljedica srčanog udara.

Foto: KK Budućnost

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA