Muzeti vodio 2:1, pa doživio nokaut: Čudesni Đoković pokazao moć u petom setu

Novak Đoković odigrao je jedan od najnevjerovatnijih mečeva na grend slemovima u karijeri – desetak minuta poslije tri sata ujutru uspješno je završio posao protiv Lorenca Muzetija i izborio plasman u osminu finala Rolan Garosa.

Dok se borba za trofej Lige šampiona između Real Madrida i Borusije Dortmund bližila kraju, Đoković i Muzeti su tek tada u Parizu istrčali na teren i navijačima priredili spektakl za uživanje.

Prvi set bio je sjajan, Đoković je skraćenim loptama izluđivao Italijana i na kraju sa 7:5 dobio taj dio igre…

Uslijedio je period igre kada se Muzeti pitao na terenu i natjerao rekordera po broju grend slem titula na totalnu defanzivu.

Agresivni Italijan izjednačio je u meču preko uzbudljivog taj-brejka, a onda prepun samopouzdanja dobio i treći set sa ubjedljivih 6:2.

Djelovalo je da Đoković nema snage i da ostaje bez krune na Rolan Garosu, međutim, kao i mnogo puta u karijeri, srpski teniser pronašao je način kako da slomi otpor raspoloženog Muzetija.

Sa 6:3 u četvrtom i 6:0 u petom setu Đoković je eliminisao Italijana i zakazao dvoboj sa Fransiskom Serundolom za četvrtfinale.

Vrijedi istaći i da je Novak zabilježio 369. pobjedu u karijeri na grend slemovima, čime se na prvom mjestu vječne liste izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Šansu da postane apsolutni rekorder imaće u ponedjeljak kada je na programu duel protiv Argentinca.

Foto: Mreža X

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA