Muškarci nadigrali Urugvaj, dame poražene od Švajcarske

Muška šahovska reprezentacija Crne Gore nastavila je sjajnim nastupima na 45. Šahovskoj Olimpijadi u Budimpešti. U sedmom kolu naši reprezentativci nadigrali su nezgodnu ekipu Urugvaja i trijumfovali rezultatom 3-1.

Aktuelni šampion Crne Gore Nikita Petrov i najmlađi crnogorski velemajstor Luka Drašković, iskoristili su prednost početnog poteza i upisali pobjede bijelim figurama u duelima na drugoj, odnosno četvrtoj ploči. Remiji Denisa Kadrića i Nikole Đukića nakon uzbudljivih partija bili su dovoljni za novu pobjedu, petu na turniru, kojom su se naši reprezentativci vratili u gornji dio tabele.

Naša reprezentacija djeluje sjajno na ovom takmičenju, a nakon velikih pobjeda protiv Njemačke i Francuske, velika su očekivanja od izabranika Dragana Kosića. Nadamo se da će u dobrom ritmu nastaviti i u nastavku turnira.

Naše dame pretrpjele su poraz od favorizovane ekipe Švajcarske koju je predvodila nekadašnja prvakinja svijeta, Aleksandra Kostenjuk. Upravo je Kostenjuk trijumfom protiv Aleksandre Žerebcove dovela Švajcarsku u vođstvo, a zatim je Marija Manko nadigrala Mateju Popović, pa su remiji Aleksandre Milović i Alene Skvorcova samo ublažili poraz naše ekipe.

Dame su ostale na skoru od četiri pobjede i uz tri poraza nalaze se u sredini tabele.

Danas su u Budimpešti počeli kongresi Svjetske šahovske federacije i Evropske šahovske unije, na kojima će Crnu Goru predstavljati predsjednik ŠSCG Jovan Milović i Veselin Vanja Drašković.

Osmo kolo, od predviđenih jedanaest, na programu je sjutra od 15 časova.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA