Mornari još žele da plove Evropom

Dvije istorijske stranice Mornar je već ispisao – prvi put je „isplovio“ u evropske vode, a potom je osvojio i prvu luku na Starom kontinentu kada je „potopio“ Dinamo iz Tbilisija.

Debitantski nastup u Uefinim takmičenjima svakako ostaje najljepši dio istorije kluba iz Bara, ali momci Zorana Đuraškovića žele još da sanjaju, žele nastavak evropske plovidbe…

Na toj ruti naredna prepeka je Radnički iz Kragujevca protiv kojeg će “mornari” juriti minus jedan iz prvog meča (1:0) – revanš meč 2. kola Lige konferencije igra se od 20.45 h na “DG areni”.

– Da li smo spremni za još jednu istorijsku noć? Nadam se da jesmo, daćemo naravno sve od sebe kako bismo obradovali prije svega ljude iz Bara, a sigurno i iz cijele Crne Gore, jer mislim da je cijeli naš narod željan uspjeha naših fudbalskih klubova – rekao je golman Barana Stefan Popović za “Vijesti”.

Teži rival, ali znamo da možemo

Imao je Mornar šansi i u prvom meču u Leskovcu, ali je u finišu, ipak, primio gol… Sada je u drugačijoj situaciji nego pred revanš sa Dinamom kada je branio rezultat iz prvog duela, a čini se da ima i težeg rivala.

– Iskreno mislim da je igrački Radnički za nijansu kvalitetnija ekipa od Dinama i da će biti teže i zbog te činjenice, ali i zbog prednosti sa kojom ulazi u meč. Međutim, mislim da smo u prvom meču vidjeli, ipak, da može da se igra sa njima i da uz pravu partiju možemo da okrenemo rezultat u našu korist – dodao je Popović, koji je u Leskovcu imao sjajno veče.

Napadački, ali i oprezno

Mornaru trebaju golovi, ali i oprezna igra…

– Nećemo juriti bezglavo, to je sigurno – samo je jedan gol zaostatka, nije veći minus – istakao je Popović.

Kako će da izgleda Mornar u revanšu?

– Igraćemo napadački kao što smo generalno i cijele sezone – pokušaćemo uz pomoć publike koje će sigurno biti dosta i uz agresivnu napadačku igru da dođemo do pozitivnog rezultata. Ponavljam neće biti nimalo lako jer imamo odličnog protivnika naspram sebe.

FK Mornar
foto: FK Mornar

Tri crnogorska tima u 2. kolu dodatni su motiv za sve naše predstavnike u evropskim takmičenjima.

– Sigurno da to jeste dodatni motiv pred ove utakmice, posebno kad uporedimo sa nekim prethodnim godinama kad se rijetko za koji rezultat možemo uhvatiti kao za neki uspjeh. Nadam se da će biti što više naših klubova i u 3. kolu – navijamo za to – zaključio je Popović.

Meč na “DG areni” vodiće sudijska trojka iz Izraela na čelu sa Galom Lejbovicem, a kompletan prihod od ulaznica Mornar će uplatiti za liječenje dječaka Feđe Alkovića.

Naslovna foto: FK Radnički 1923/Facebook

NIKŠIĆ PROGNOZA