Mornar skoro 30 minuta parirao Zvezdi: Barani bitno popravili utisak sa premijere

Senzacija u Beogradu nije bila realna, ali košarkaši Mornara su protiv Crvene zvezde pokazali da debakl sa otvaranja AdmiralBet ABA lige – kada su dali svega 51 poen i izgubili sa minus 47 od Budućnost Volija – nije realna slika nove ekipe koju je sastavio Mihailo Pavićević.

Barani su gotovo 30 minuta bili konkurentni aktuelnom šampionu, ali razlika u kvalitetu je tako očigledna da nijednog trenutka trijumf Zvezde nije bio doveden u pitanje.

Na kraju – 91:72 za prvu pobjedu Zvezde nakon šoka u Dubaiju i drugi poraz Mornara koji je ionako bio odavno „uknjižen”.

Crnogorski predstavnik je imao odlično prvo poluvrijeme koje je proteklo u znaku Brendena Dženkinsa koji je postigao 19 od 41 poena svoje ekipe u tih 20 minuta…

Bio je Mornar u igri sve do finiša treće četvrtine, a onda su „crveno-bijeli” dodali gas i u posljednji period ušli sa komotnih plus devet – 67:58.

Posljednjih 10 minuta su tako bili lišeni neizvjesnosti, ali utisak se nije promijenio – Mornar je makar natjerao ponajbolju ekipu u ligi da se dobro namuči kako bi zadovoljila nešto više od šest i po hiljada navijača u Beogradskoj areni.

Barani se sada okreću duelu sa Cedevita Olimpijom koji se igra u „Topolici” naredne subote.

Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA