„Moćnici misle da mogu da crtaju budućnost kako oni žele“

Selektor Italije Lućano Spaleti kazao je da se protivi ideji Superlige koja je, kako je istakao, opasnost za tradicionalni fudbal.

Nakon dobijenog spora na Sudu za sportsku arbitražu, Superliga je dobila dozvolu da organizuje takmičenje, ali, zasad su samo Real i Barselona podržali projekat.

„Polako gubimo dobar osjećaj i ukuse prošlosti, temelje i tradiciju – ljude koji slave oko jedne zastave pobjedu Davida nad Golijatom“, kazao je Spaleti i dodao:

„Ovdje se radi o tome da se nova sjutrašnjica piše po pravilima moćnika. Neko hoće da diktira kako će se igrati fudbal i kako će da se gleda, a ne razumije to… Uvijek će biti lopte i prostora između dva stuba. Narod će izabrati fudbal koji mu najviše odgovara i biti strastven prema njemu“, jasan je Spaleti.

Poručio je da „azuri“ idu na Evropsko prvenstvo da odbrane titulu. U grupi su sa Hrvatsko, Španijom i Albanijom.

„Kvalifikacije za Euro 2024. su bile poput glasa koji se diže s dna jame u koju smo pali, koji viče svijetu da smo i mi tu i da smo življi nego ikad. Plasman na EP nam omogućuje da odemo u Njemačku da obranimo titulu koju smo osvojili 2021, ali ima još puno posla,“ dodao je italijanski selektor.

Foto: envatoelements

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA