Mlada selekcija Crne Gore želi da u Finskoj popravi utisak

Još jedne neuspješne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore završiće danas u Tampereu.

Rival izabranicima Nikole Rakojevića biće Finska, a želja „crvenih“ je da se nakon dosta lošeg izdanja protiv Rumunije iskupe i pokažemo u mnogo boljem svjetlu nego na toj utakmici.

-Igramo protiv Finske, ekipe koja ima najveće ambicije, jer ima šansu da osvoji prvo mjesto u grupi. Uz to, igraju na svom terenu i svakako da su favoriti. To treba da nam bude motiv više da pružimo što bolju partiju – rekao je Mirko Raičević, jedan od saradnika selektora Rakojevića.

Na pitanje da li će biti promjena u ekipu u odnosu na meč sa Rumunijom, Raičević je odgovorio:

-Biće promjena u ekipi, prije svega zbog opterećenja igrača. Nije lako pripremiti ovu utakmicu, i na psihičkom i na fizičkom planu. U tri dana između dva meča, jedan smo proveli u oporavku, drugi u putu i imali smo skraćeno vrijeme za kvalitetan rad. Ali, uradićemo sve da igračima što bolje prezentujemo narednog rivala – dodao je Raičević.

Vezista crnogorske reprezentacije Nikola Janjić uoči duela u Tampereu je poručio da on i saigrači žele da u ovom poslednjem meču u kvalifikacijama poprave utisak.

– Ostala nam je još ova utakmica u kvalifikacijama i, prije svega, želimo da popravimo utisak od prethodne utakmice, ali i čitavog ciklusa. Imali smo nešto duži put, zbog toga smo i malo umorniji, ali sam siguran da smo spremni za duel sa Finskom – kazao je Janjić.

Meč će za „crvene“ biti znatno teži zbog činjenice da Fincima treba pobjeda za prvo mjesto u grupi.

– Ne obaziremo se na to što Finskoj treba pobjeda za prvo mjesto u grupi. Treba da budemo koncentrisani isključivo na sebe, da uradimo sve da ostvarimo što bolji rezultat. Svjesni smo kvaliteta Finske, pokazuju to njihovi rezultati, međutim, imamo i mi adute koje treba da iskoristimo – istakao je Nikola Janjić.

Sjutrašnja utakmica igra se u Tampereu od 18 sati.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA