„Ministarstvo sporta i mladih pomoći će Šahovskom savezu u organizaciji prvenstva Evrope“

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić sa saradnicima, ugostio je delegaciju Šahovskog saveza Crne Gore, koju su činili predsjednik Jovan Milović i počasni predsjednik, velemajstor Božidar Bonja Ivanović.

Tema sastanka je bila organizacija pojedinačnog Evropskog prvenstva, koje će se od 7. do 20. novembra održati u Petrovcu. Ministar Šćekić je tim povodom uputio riječi podrške i naglasio da će Ministarstvo sporta i mladih biti na raspolaganju Savezu, kako bi organizacija tako značajnog takmičenja bila na najvećem mogućem nivou.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećoj Šahovskoj olimpijadi, koja će se održati u Budimpešti od 10. do 23. septembra. Crnogorsku delegaciju predstavljaće po pet takmičara u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji. Prema riječima predstavnika Saveza, reprezentacija je nikad jača i očekuje se da rezultati budu dobri.

Ministar Šćekić je takmičarima koji će predstavljati Crnu Goru u Budimpešti poželio sreću i izrazio nadu da će crnogorska javnost imati čemu da se raduje nakon završetka takmičenja.

Velemajstor Ivanović je ministra upoznao sa aktivnostima Saveza u prethodnom periodu, kao i planovima za budućnost, a iskoristio je priliku da Šćekiću i direktoru Direktorata za sport Zoranu Jojiću pokloni svoju knjigu “64. šavovske priče”, koja je posvećena najboljem šahisti svih vremena Robertu Džejmsu Fišeru.

Na marginama sastanka, predstavnici Ministarstva sporta i mladih i Šahovskog saveza poručili su da će zajedno raditi na promociji šaha u Crnoj Gori, a posebno među mladima.

Foto: Vlada Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA