Milatović na otvaranju Igara u Parizu, ispraćaj olimpijaca prvi put sa Cetinja

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovaće svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, koja je zakazana za 26. jul na Seni.

„Milatović je poručio da je afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka i da mu je veliko zadovoljstvo što će na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju OI u Parizu“, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore.

Milatović je na sastanku sa ministrom sporta i mladih u Vladi Crne Gore Dragoslavom Šćekićem, čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta, koje je predvodio predsjednik Dušan SImonović i predstavnicima osam nacionalnih sportskih saveza, dogovorio i da se crnogorskim sportistima organizuje svečani ispraćaj na Olimpijske igre.

„Taj događaj će se prvi put održati na Cetinju i tom prilikom predsjednik države predaće učesnicima igara crnogorsku zastavu, koju će nositi na zvaničnom otvaranju u Parizu“, navodi se u saopštenju.

Jakov Milatović, Olimpijske igre 2024.
foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Na radnom doručku u rezidenciji na Cetinju, koji je organizovan u susret Olimpijskim igrama u Parizu, Milatović je čestitao plasman onima koji su već obezbjedili učešće na najprestižnijem sportskom takmičenju, uz želju da na ljeto budu dio što brojnije crnogorske delegacije, dodaje se u saopštenju.

„U otvorenom i srdačnom razgovoru konstatovano je da je sportistima u našoj zemlji neophodna sistemska podrška, te da u budućnosti moramo temeljnije brinuti o nacionalnim sportskim interesima. Učesnici sastanka su se saglasili i da je za potrebe vrhunskog sporta potrebno razvijati postojeću infrastrukturu, ali i unapređivati i graditi nove sportske objekte u zemlji“, piše u saopštenju.

Jakov Milatović, Olimpijske igre 2024.
foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore dodaju i da je Milatović pohvalio ideju o izgradnji Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici.

„Napominjući da sve bitne adrese u državi treba da spoznaju finalnu vrijednost ovih projekata“, zaključuju u saopštenju.

Jakov Milatović, Olimpijske igre 2024.
foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
NIKŠIĆ PROGNOZA