Mijač: Titula potvrda dobre forme

Crnogorski karatista, Vladimir Mijač, nastavio je da osvaja medalje na velikim takmičenjima.

On se danas, na Balkanskom prvenstvu za seniore u Tirani, okitio zlatnom medaljom u katama.

Mijač je u finalu bio bolji od Hrvata Matiju Relića 42,1 – 40,1.

Nakon sjajnog nastupa u finalu, Mijač je za portal Dnevno istakao zadovoljstvo, s obzirom na izuzetno jaku konkurenciju u glavnom gradu Albanije.

„Odbrana prvog mjesta na Balkanskom prvenstvu za seniore je zaista velika stvar za mene. Ne mogu kriti zadovoljstvo jer je konkurencija bila veoma jaka. Pružio sam četiri odlična nastupa, koja su me dovela do zlatnog odličja. Zahvalio bih se porodici na podršci, Karate savezu Crne Gore, selektorki Mileni Milačič i treneru Almiru Cencunjaninu koji su uvijek zaslužni za moju formu u rezultate“, rekao je Mijač.

Balkansko prvenstvo za Mijača još uvijek nije gotovo, pošto ga u subotu čeka nastup u sa kata timo koji takođe brani titulu prvaka Balkana.

„Već sjutra me čeka nova borba za medalju. Nastupiću sa kata timom zajedno sa Arijanom Kočanom, Kekanom Nikočević, i Nikolom Milićem“, dodao je on.

Za Mijača nema odmora. Balkansko prvenstvo prava je uvertira za naredne izazove. Prvi u nizu biće na Kirpu…

„Već narednog vikenda učestvovaću na Seriji A u Larnaki, na Kipru, u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Nakon toga me čega Svjetsko prvenstvo u Budimpešti“, najavio je trofejni karatista.

Zlatna medalja u Tirani još jedna je potvrda dobre forme u kojoj se nalazi Mijač.

„Prethodnog vikenda osvojio sam zlatnu medalju na Prvenstvu malih zemalja Evrope u Luksemburgu, dok sam početkom mjeseca učestvovao u Heraklionu. na Mediteranskim igrama na plaži. Drago mi je da ovaj obiman program takmičenja dočekujem maksimalno sreman i motivisan, naročito što su to nastupi za reprezentaciju koji uvijek imaju posebnu čar“, zaključio je za portal Dnevno Vladimir Mijač.

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA