Mijač napustio FK Budućnost

Veselin Mijač više nije na čelu Fudbalskog kluba Budućnost, potvrđeno je Portalu RTCG. On je dostavio Glavnom gradu obavještenje o raskidu Ugovora o upravljanju.

Mijač je postao predsjednik Budućnosti u septembru 2019. godine.

Godinu kasnije potpisan je novi ugovor o upravljanju, kojim je Glavni grad, u čijem je vlasništvu 99,9980 % akcija kluba, prenio prava upravljanja na sponzora za narednih pet godina.

Mijač i kompanija „Savana“ su se tim ugovorom obavezali da obezbijede finansijska sredstva u godišnjem iznosu od milion i 200 hiljada eura, odnosno 100 hiljada eura za svaki mjesec, za vrijeme trajanja ugovora.

Budućnost je juče stigla do šeste titulu prvaka Crne Gore, treće sa Mijačem na čelu kluba.

“U proteklom dugogodišnjem periodu, kao Sponzor – „SAVANA COMMERCIAL RETAIL’ DOO Podgorica je uredno i savjesno izvršavala sve svoje ugovorne obaveze, finansirajući i ulažući u organizaciju, funkcionisanje i razvoj Fudbalskog kluba Budućnost, znatno veća finansijska sredstva od onih koja su bila predviđena Ugovorom”, navodi se u dopisu.

On FK Budućnost prepušta Glavnom gradu. Otkazni rok traje 120 dana.

“Poslije dugogodišnjeg ulaganja rada i finansijskih sredstava u Klub, postignutih sportskih rezultata, Sponzor „SAVANA COMMERCIAL RETAIL’ DOO Podgorica je donijela odluku da raskine Ugovor o upravljanju Fudbalskim klubom Budućnost Podgorica. Pridržavaćemo se svih obaveza i prava iz predmetnog ugovora, za vrijeme trajanja otkaznog roka koji je određen u trajanju od 120 dana. Otkaz ovog ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana dostavljanja pismenog otkaza ugovornim stranama”, piše između ostalog u dopisu.

Izvor: RTCG

Foto: FK Budućnost

NIKŠIĆ PROGNOZA