Mihailović: Da odigramo kvalitetan meč sa Egiptom i plasiramo se u 2. fazu

Početak Mundobasketa je bio idealan – Crna Gora je bila ubjedljiva protiv Meksika (91:71), upisala prvu pobjedu u grupnoj fazi na svjetskim prvenstvima i došla blizu plasmana u narednu fazu.

Prvi korak ka drugoj fazi je napravljen. A na krilima pobjede nad Meksikom ekipa Boška Radovića ulazi u duel sa Egiptom (nedjelja 10.45, TV Vijesti), koji je na startu ubjedljivo izgubio od Litvanije (93:67).

„Odradili smo prvi korak. Pred nama je da odigramo kvalitetan meč sa Egiptom i plasiramo se u sljedeću fazu. Mislim da će biti lakše. Protiv Meksika smo bili u grču, pa smo probili led. Protiv Egipta očekujem bolju reakciju, sa više samopouzdanja, u boljem ritmu i da naravno slavimo“, poručio je Vladimir Mihailović.

Novi košarkaš Budućnosti poručuje da pristup mora biti ozbiljan.

„Svaka ekipa koja se nađe na Svjetskom prvenstvu ima određeni kvalitet. Moramo maksimalno pristupiti. Pripremili smo se za njih, imaćemo još jedan sastanak. Siguran sam da ćemo znati sve o njima i da ćemo imati plan kako da ih napadnemo.“

Uslovi u Manili su idealni, Crna Gora je protiv Meksikanaca imala i podršku sa tribina.

„Lijepo iskustvo, uslovi su fenomenalni. Bilo je lijepo igrati u takvoj atmosferi. Bila je poprilično ispunjena sala što je sjajno, a što nije često na ovakvim prvenstvima“, poručio je Mihailović.

Foto: FIBA

NIKŠIĆ PROGNOZA