Međunarodni golmanski kamp u Kolašinu okupio 35 „čuvara mreže“ iz Crne Gore i zemalja regiona

Međunarodni golmanski RB kamp održan je minule sedmice u Kolašinu, a ove godine okupio je 35 „čuvara mreže“ iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine (BiH), Makedonije, Srbije… To je 15. izdanje sportske manifestacije, čiji je osnivač i glavni trener Branislav Radojičić iz Kikinde, trener sa UEFA B golmanskom licencom sa iskustvom u A reprezentaciji Srbije, Crvenoj zvezdi, Rudaru iz Pljevalja, Indoneziji…

„Cilj kampa je da omogući golmanima da u toku pauze rada u klubovima, rade na poboljšanju svojih veština. Takođe, cilj na je edukacija djece o važnosti pravilne ishrane, zaštite životne sredine i međuljudskih odnosa. Do sada, RB kamp se održavao u Srbiji, Makedoniji, Grckoj i Crnoj Gori. Prvi je, 2015. godine, održan u Igalu. Kroz sve izdanja kampa je prošlo oko 300 golmana iz 10 država (Amerika, Grčka, Njemačka, Rumunija i sve države bivše Jugoslavije…). Sa golmanima rade treneri sa UEFA licencama iz cijelog regiona”, saopštili su organizatori.

Kolašin je prvi put organizator kampa, kako objašnjavaju organizatori, zahvaljujući upornosti trenera Nikole Glavičanina, „koji je uspio da na najbolji način predstavi ljepote svog grad a i uslove za održavanje te vrste edukacije“.

“Kako nam je bilo na kampu, najbolje govore riječi dece, kojima je jedina zamjerka bila ‘što je sve kratko trajalo’. Već sada možemo najaviti da ćemo naredne godine ostati dan duže i ‘zakazujemo’ sljedeće druženje od 29. juna do 6. jula 2025. godine”, najavljuju organizatori.

Podsjećaju da je podršku organizaciji pružila Opština Kolašin, Turistička organizacija (TO) tog grad, kako i sponzori.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA