Magdeburg na krovu Evrope

Rukometaši Magdeburga novi su prvaci Evrope, jer su u finalu savladali Vive Kjelce sa 30:29.

Posle još jedne drame i fantastične utakmice, njemački klub je posle produžetka porazio Poljake, koji su tako drugi put zaredom izgbuili u finalu Lige šampiona.

Magdebrug je tako prvi put u istoriji kluba postao prvak Evrope.

Još jedna fenomenalna utakmica na ovom fajnal foru Lige šampiona u kojoj smo gledali jednu neizvjesnu utakmicu koja je obilovala lepim potezima, golovima i odbranama golmana,

Magdeburg je bolje otvorio utakmcu i imao tri gola prednosti (4:1), ali su se Poljaci vratili prije svega sjajnim odbranama Volfa koji je dao vetar u leđa svojim igračima koji su zaigrali bolje u napadu i do kraja prvog poluvremena prekrenuli rezultat i tako da smo na pauzu otišli sa rezultatom 15:13 za ekipu iz Kjelcea.

Drugi dio utakmice je krenuo kao po receptu prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona, držali su kontrolu meča, i u jednom trenutku imali prednost od četiri gola razlike 18:14. Međutim to nije obeshrabirilo rukometaše Magdeburga koji su zaigrali bolje i kada je trebalo pogađali gol Kjelcea, i tako smo na kraju otišli u produžetke.

U njima je njemački klub bio smireniji i bolji i odlučnijim trenucima, moramo pohvaliti i golmana Magdeburga koji je branio sve što je mogao.

Tako su rukometaši Magdeburga postali prvaci Evrope, prvi put posle 2001. godine, a Kjelce je poražen u drugom finalu zaredom.

Foto: EPA-EFE

NIKŠIĆ PROGNOZA