Loš prvi test: Crna Gora na minus 29 protiv Grčke

Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu „Akropolis kupa“. Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.

Pobjednik je praktično riješen na startu, jer je poslije dva i po minuta i tri trojke Helena bilo 11:0.

„Crveni“ nijednom nisu prišli na manje od šest razlike, a već u 16. minutu je bilo minus 20 (37:17).

Grčka je u 3. četvrtini nekoliko puta stizala do 27 razlike, a najveću prednost je imala u 36. minutu, kada je Konstadinos Mitoglu pogodio za 79:47.

Samo je Nikola Vučević imao dvocifren broj poena – 20, ali uz očajan šut za dva 2-12. Kendrik Peri je ubacio devet koševa, Marko Simonović i Luka Bogavac po pet, Dino Radončić i Petar Popović po četiri, Andrija Slavković i Igor Drobnjak po tri, a Vasilije Baćović i Emir Hadžibegović po dva.

Za Grke se upisalo svih 12 igrača. Najefikasniji je bio Jorgos Papajanis sa 12 poena, a niko nije dao manje od pet, koliko su imali prva zvijezda tima Kostas Adetokunbo (proveo samo 16 minuta na terenu), te Tomas Vokap i Lefteris Mancukas.

Crna Gora sjutra u istom terminu (19 časova po našem, 20 po lokalnom vremenu) igra sa Bahamima.

To će joj biti posljednja provjera pred olimpijski kvalifikacioni turnir u Rigi, gdje 2. jula igra protiv Brazila, a dan kasnije sa Kamerunom.

Dvije selekcije idu u polufinale, gdje će se sudariti najvjerovatnije sa Letonijom i Gruzijom, a samo pobjednik turnira ide u Pariz.

foto: FIBA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA