Liverpul bez pobjede na „Ameksu“

U utakmici osmog kola engleske Premijer lige, fudbaleri Brajtona i Liverpula podijelili su bodove na „Ameksu“ – 2:2.

Domaći su imali nekoliko opasnih situacija i prekida u ranoj fazi meča, a do vođstva su stigli u 20. minutu. Van Dajk je dodao loptu do Mekalistera, Adingra je prethodno krade i šalje je u gol pored Alisona, koji je takođe možda mogao brže da se vraća ka golu.

Bili su „crveni“ u podređenom položaju, šut Balebe pored gola, blok poslije udarca Mitome, a onda 40. minut i izjednačenje. Neprecizno dodavanje Luisa Danka, munjevita kontra Liverpula, asistent je Nunjes, Eliot mudro pušta loptu, a Mohamed Salah lijevom nogom plasira loptu u mrežu iskosa sa desne strane. 

Samo tri minuta kasnije nova glupost domaćih – Ferbrugen u svom šesnaestercu neoprezno dodaje do Grosa, koji ne može da iskontroliše loptu i potom ruši Soboslaija. Penal je napokon izveden tik poslije 45. minuta, Salah je bio siguran za preokret.

U 78. minutu domaći su stigli do izjednačenja. Soli Marč je lijepo zavrnuo slobodnjak sa lijeve strane, Robertson je praktično propustio loptu, koja napucava natrčalog Luisa Danka i od njegovog koljena završava u mreži za 2:2.

Istim rezultaom zavšen je meč Vest Hema i Njukasla, dok je duel Vulverehmptona i Aston Vile okončan rezultatom 1:1.

Foto: EPA-EFE

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA